L'energia solar fotovoltaica permet generar energia renovable pròxima al punt de consum de manera que facilita la descentralització, la participació i la democratització del model energètic.

Què és l'autoconsum fotovoltaic?

El Reial Decret 244/2019 regula les condicions administratives, tècniques i econòmiques de l'autoconsum d'energia elèctrica renovable, normalment energia solar fotovoltaica. Regula com podem produir, consumir i compartir la nostra pròpia energia renovable. Podem fer-ho sols o conjuntament amb altres famílies i empreses, amb una instal·lació a la nostra coberta individual o comunitària, o en una coberta situada fins a 2 km dels punts de consum. És el que es coneix com autoconsum individual i compartit.

Ara l'autoconsum fotovoltaic és la via més efectiva per participar en la transició energètica i situar a la ciutadania i les empreses al centre del sistema energètic. Podem passar de consumidors a productors, estalviar diners en la factura elèctrica i contribuir a frenar el canvi climàtic.

L'Ajuntament posa a la vostra disposició algunes eines per accelerar l'autoconsum com les bonificacions de l'IBI i l'impuls del lloguer de cobertes per instal·lacions fotovoltaiques.