El programa Biblioteques Sense Fronteres, compromeses amb un món més just és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament del Departament d'Acció Exterior i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

 
El seu objectiu és apropar al públic de les biblioteques el coneixement sobre les situacions de vulneració de drets humans, i facilitar els recursos per l'acció, contribuint així a la construcció d'una ciutadania global transformadora. La iniciativa ofereix un conjunt d'activitats i recursos per a les programacions pròpies de les Biblioteques de Catalunya, relacionades amb una temàtica seleccionada anualment en relació amb els drets humans i la igualtat de gènere, les desigualtats, la pau, el desenvolupament i el refugi.
 
La Biblioteca Central de Terrassa participa en aquest projecte des de 2021, edició dedicada a la sostenibilitat i la Justícia Ambiental, amb el lema "Activa't per la justícia ambiental".
 
Biblioteques sense Fronteres ha tractat en les anteriors edicions:
 
Destaquem els catàlegs temàtics amb el paquet comunicatiu per difondre les activitats relacionades amb les dues darreres edicions:
 
Més informació