Amb el títol "Llegir els conflictes, crear pau", la sisena edició del programa Biblioteques sense Fronteres proposa una reflexió sobre les causes i les conseqüències dels conflictes i els processos de pau existents al món. Alhora ofereix eines i recursos a la ciutadania per esdevenir constructors de pau a nivell individual i col·lectiu.
Activitats
Com en edicions anteriors, us proposem una programació d'activitats per a públics diferenciats (infantil, juvenil i adult) i en formats diversos (videofòrums, tallers, hores del conte...). Les activitats itineren per les 27 biblioteques que fan part del programa actualment. El calendari d'activitats es desplega des del primer trimestre de 2023 i fins el primer trimestre de 2024.
Dijous, 23 de novembre:
Dimarts, 13 de juny:
- 18:00 h. Taller: "Pinzell cooperatiu i actituds davant del conflicte" a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1). A càrrec de CREART. Pinzell cooperatiu i actituds davant del conflicte és una activitat en grup que ens farà posar en pràctica les nostres habilitats comunicatives i cooperatives a través d'un exercici plàstic que pren com a referent l'obra del pintor abstracte Kandinsky. L'activitat, però, té una dificultat: totes les persones de l'equip pintaran al mateix temps i amb un sol pinzell, sense arribar a tocar-lo amb les mans! Descobrirem quines actituds prenem davant el conflicte i quines altres maneres d'abordar-lo hi ha des de l'empatia i el respecte, tant a l'altre com a un mateix. Tancarem l'activitat relacionant què ha passat durant l'activitat plàstica i abordant les diferents actituds que podem prendre davant el conflicte. Biblioteques Sense Fronteres. Durada aproximada: 1h 30m. Per a infants de 6 a 12 anys. Inscripcions a: https://inscriu.me/ca/biblioteques-sense-fronteres-taller-pinzell-cooperatiu-i-actituds-davant-del-conflicte Per a més informació, a la Biblioteca Central de Terrassa
Dimecres, 21 de juny:
- 18:30 h. Espectacle: "Una llauna rovellada" a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1). Un espectacle d'Assumpta Mercader en col·laboració amb el Memorial Democràtic de Catalunya. Un conflicte bèl·lic s'explica sovint a través de dades, de llocs i de batalles. Un munt d'informació que ens ajuda a fer-nos-en una idea. Però tots sabem que una guerra és molt més. La proposta d'aquesta activitat és explicar la guerra parlant de les persones que la van viure i d'objectes que van formar part de la història. Una llauna rovellada trobada en una trinxera ens portarà a una aventura viscuda per uns joves de la lleva del biberó, una ploma a unes cartes que es van enviar una parella d'enamorats, una foto ens portarà a conèixer la batalla de l'Ebre, una mantellina ens ajudarà a entendre com vivien les dones que es van quedar al davant de les cases i els masos… objectes lligats amb vivències reals per parlar de la guerra i del que va passar i del que va significar per als que la van patir. Aquesta sessió ha estat creada amb col·laboració amb el Memorial Democràtic de Catalunya. Biblioteques Sense Fronteres. Per a joves i adults. Durada aproximada: 1h. Per a més informació, a la Biblioteca Central de Terrassa
Convidem a qui vulgui rebre informació directa d'aquesta programació a fer-nos-ho saber per correu electrònic a [email protected] a la Biblioteca Central de Terrassa. A mesura que es vagin programant les activitats us n'anirem tenint al corrent.
Com a novetat d'aquesta edició, l'equip tècnic de les biblioteques rebem formació en matèria de cultura de la pau impartida per l'Escola de Cultura de Pau. La formació es dinamitza a través d'un grup comunitat Tellfy que també esdevé un espai de concertació, coordinació i generació de comunitat, millorant així l'apropiació del programa per part de les biblioteques participants.
Més informació: