Monument de la dona il·luinat de grocL'Ajuntament de Terrassa es suma, per primer cop aquest 2024, al Dia Mundial de les Altes Capacitats, que té lloc el 14 de març. 

Aquest dia té com a objectiu visibilitzar les necessitats dels infants i joves amb altes capacitats per crear entorns més inclusius que permetin el seu desenvolupament personal, emocional i intel·lectual.

Un dels àmbits d'incidència prioritaris és el món educatiu, doncs actualment, malgrat el seu alt funcionament intel·lectual, els infants amb altes capacitats pateixen un important fracàs escolar, causat per factors com la manca d'acompanyament emocional i de personalització dels ensenyaments.

El 14 de març és el dia assenyalat pel moviment associatiu d'infants i famílies d'altes capacitats perquè agrupa, d'una banda, el dia del número matemàtic Pi (3,14...), i d'altra banda, efemèrides com el naixement del científic Albert Einstein o la defunció del científic Stephen Hawkings.

Les altes capacitats

Les altes capacitats són molt diverses, i s'inclouen les persones amb superdotació (gran capacitat intel·lectual en gairebé totes les àrees del coneixement), les persones amb talents en àrees concretes (matemàtica, musical, esportiva, verbal...) o els infants amb precocitat intel·lectual.

Malgrat tenir un gran potencial intel·lectual i capacitat d'aprenentatge, aquestes persones necessiten d'una sèrie de suports i adaptacions perquè el seu desenvolupament cognitiu i emocional sigui satisfactori.

Fes clic aquí per veure els actes de commemoració d'enguany