El 24 d'octubre es reivindica la despatologització de les persones trans. La lluita de les persones trans per aconseguir el dret a la identitat o l'expressió de gènere ha portat a la celebració d'aquesta jornada reivindicativa.

L'any 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va treure del catàleg de malalties les persones homosexuals. Lesbianes i gais quedaven fora de la catalogació de persones "desviades" o "malaltes". Era el final dels arguments biologistes en els quals es fonamentava la discriminació. La transsexualitat, però, no va trobar el mateix reconeixement en aquell moment, i segueix fins aleshores considerada una malaltia. Tot i això des del 2018 l'OMS ha canviat la transsexualitat d'epígraf i passa a formar part del capítol dedicat a "trastorns de la personalitat i el comportament" –en el capítol "trastorns de la identitat de gènere"–a engrossir la llista de "condicions relatives a la salut sexual" i es passa a dir "incongruència de gènere".

L'any 2016, a Catalunya es va aprovar un nou model de salut que no considera la transsexualitat una patologia. D'altra banda, s'expedeix el carnet de salut amb el nom sentit, i s'està treballant perquè altres carnets també l'incloguin.

Des del Servei LGTBI+ es proposa una campanya a través de les xarxes socials per celebrar les diferents formes d'estimar, ser i sentir, sota el lema Terrassa Diversa​, el qual agruparà les diverses diades de visibilitat LGTBI+ amb el hashtag #TerrassaDiversa. Us animem a seguir-nos a través del canal @generesterrassa, on podreu trobar-hi també les publicacions relacionades amb aquesta jornada commemorativa.​

Podeu trobar informació dels actes emmarcats en aquesta jornada a la pàgina d'Actualitat del Servei.