Realitzem activitats de difusió i foment de l'emprenedoria i de l'economia social i solidària, tant a l'àmbit educatiu com per a la ciutadania.

Ciutadania:

  • Si vols saber què és l'emprenedoria i quins elements són necessaris per emprendre.
  • Si vols saber què és l'economia social i solidària.

Oferta formativa de tallers per a la ciutadania:

  • Apropa't a l'emprenedoria i l'economia social
  • Claus per ser una persona emprenedora
  • Com transformar una idea en un projecte
  • Valors del cooperativisme i l'economia social i solidària

Pots sol·licitar-nos un taller per acostar-te a aquests termes i realitats. Només cal que sigueu un grup de més de cinc persones i fer la sol·licitud enviant un correu electrònic a  [email protected] amb les dades següents:

  • Taller que es sol·licita
  • Nom de la persona responsable i/o nom del grup o col·lectiu
  • Telèfon de la persona responsable, per posar-nos en contacte amb vosaltres

Món educatiu:

Imatge escolars

Tallers formatius sobre emprenedoria i economia social

Tallers que s'ofereixen en el marc de la Guia Educativa:

Es poden sol·licitar a través del correu: [email protected]

 

Logotip

Programa Premis Nous Professionals

Aquests premis pretenen motivar i promoure l'esperit emprenedor, innovador i creatiu d'alumnes que estan cursant Cicles Formatius de qualsevol família professional així com els Programes de Formació i Inserció (PFI), mitjançant el reconeixement públic de projectes individuals o col·lectius. 

Organitzem el programa conjuntament amb la resta de serveis i entitats, i oferim l'assessorament i acompanyament per treballar els projectes que vulguin presentar-se als premis. Llegir més.

 

Logotip

Programa CUEME "Cultura Emprenedora a l'Escola" de la Diputació de Barcelona
 
Amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques d'educació primària, durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar. 
 
Aquest programa es gestiona conjuntament amb el Servei d'Educació de l'Ajuntament. Llegir més.
 

Fira Terrassa Tria Futur

Anualment el Servei d'Educació realitza la Fira Terrassa Tria Futur. Des del Servei d'Emprenedoria i Economia Social participem en activitats de difusió i assessorament. Llegir més.

 

Conveni Educatiu
Al 2021 s'ha renovat un acord entre diferents centres educatius de la ciutat i altres agents i entitats per promoure l'economia social dins de l'àmbit educatiu. Actualment formen part del conveni les entitats Associació Xarxa Economia Solidària de Terrassa, Associació Camp d'Energia del Bé Comú i el Programa Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, així com els centres educatius Institut Montserrat Roig, Institut Sant Eulàlia, Escola Vedruna Vall Terrassa, Creixen Terrassa i l'Institut Egara. 

Entre les actuacions que contempla el conveni hi ha un Moodle educatiu, que és un espai virtual per compartir eines per donar suport a les tasques dels docents i per fomentar la participació intercentres i els agents.                                                                             

Si ets un centre educatiu i vols adherir-te pots posar-te en contacte amb el Servei d'Eduació  i/o el Servei d'Emprenedoria i Economia Social a través de les respectives bústies de correu: [email protected] i/o [email protected]