Escut de la ciutat de TerrassaLa bct xarxa posa a la vostra disposició un ampli fons documental que fa referència a Terrassa i a la seva àrea d'influència, així com les obres dels nostres escriptors. És el que anomenem Col·lecció Local i que es troba ubicada a la bct. Una gran part de la col·lecció està datada al segle XIX i prové de l'antiga Biblioteca Soler i Palet. Però dia a dia aquesta col·lecció es va enriquint amb noves adquisicions de documents actuals.
Si heu publicat algun llibre, produït algun CD o DVD o realitzat algun estudi que considereu que pot ser interessant, us convidem a fer-nos donatiu d'un exemplar i alhora us convidem a fer-ne una presentació pública a qualsevol biblioteca de Terrassa dins el programa "Trobades a laTerrassa".

A continuació trobareu una sèrie de recursos que us poden ser útils:

 

Logotip de l'Ajuntament de TerrassaServei d'atenció ciutadana de l'Ajuntament
Consulteu les dades d'entitats, agenda, tràmits i informacions generals des d'una mateixa finestra. Aquest servei accedeix a la base de dades del 010 i funciona les 24h del dia els 365 dies de l'any. Només cal que escriviu la vostra pregunta a la finestra de cerca de la part superior dreta de les planes del web municipal.

 

dabi'tDabi'T. Base de dades bibliogràfica de Terrassa
Base de dades, de caràcter retrospectiu i actualitzat, on es poden trobar referències de la bibliografia existent sobre història local de Terrassa. S'hi inclouen diferents tipus de documents: monografies, fullets, manuscrits, parts de monografies, actes de congressos, memòries d'entitats, tesis, tesines, revistes i articles de revistes.
 

 

Trencadís. Fons locals digitalitzats
Trencadís és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals que té com objectius promoure i difondre la cultura local i preservar i facilitar l'accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques de la Xarxa. Hi trobareu, entre d'altres coses, premsa terrassenca i documents de la història de Terrassa, autors com Josep Soler i Palet, Baltasar Ragon, Ventalló i Vintró, etc. L'accés és gratuït i us podreu descarregar els documents que us interessin.

Trobades a la terrassa
Trobades a la terrassa
La col·lecció local de la bct xarxa preserva el patrimoni documental de la ciutat, en garanteix l'accés i promociona la cultura terrassenca. Acull el punt de vista històric, però també l'actual. En aquest sentit, el cicle Trobades a la terrassa esdevé l'espai on els autors i autores terrassencs poden donar a conèixer les seves novetats.

 

Amb gust terrassencAmb gust terrassenc
És la secció de recomanacions locals del nostre blog. Si voleu estar al dia d'allò que es cou a Terrassa, des del punt de vista creatiu (literatura, música, cinema, il·lustració, còmic, investigació...) aquest és l'espai que heu de consultar. 

 

Centre de Documentació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
El CDPN disposa d'un fons bibliogràfic de 3.098 exemplars on hi podeu trobar documents en diferents formats com llibres, articles, estudis, mapes, audiovisuals de temàtica diversa: ciències naturals, història, etnologia, literatura, art, educació, excursionisme, recursos que ofereix el parc, etc. Trobareu el fons del CDPN a la Biblioteca Central de Terrassa i també podeu consultar-lo al Catàleg Col·lectiu de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. 
 

Logotip de l'Arxiu municipal de TerrassaArxiu Municipal de Terrassa 
El Patrimoni documental de la nostra ciutat és molt ric, s'inicia amb un fragment de còdex de mitjan segle IX i arriba fins els nostres dies. La tasca dels arxivers i arxiveres és la de conservar, organitzar, interpretar i difondre tot aquest coneixement. Entre tota la informació que hi podeu trobar en destaquem l'Arxiu Digital que contenen les actes del Ple municipal des de 1840 fins a 1990, i l'Arxiu a fons, el cercador d'informació terrassenca.


Arxiu Comarcal del Vallès Occidental
Aquest arxiu custodia un total de 229 fons documentals amb un volum de 4.877 metres lineals de documentació procedent de l'administració local, reial i senyorial, notarial, religiosa, empresarial i de particulars. A més, disposa de 250 metres lineals més de biblioteca auxiliar i administrativa. El document més antic custodiat a l'Arxiu és un fragment de còdex amb escriptura visigòtica datat del segle IX.

 

Publicacions terrassenques: una guia on podreu consultar què s'ha publicat a la nostra ciutat al llarg d'un any, de Sant Jordi a Sant Jordi de l'any següent:

En un fil de twitter Òmnium Cultural @omniumterrassa va mostrar les autores i autors de Terrassa fent una breu presentació per a les xarxes de les seves novetats editorials Sant Jordi 2020. Vegeu el fil: https://twitter.com/omniumterrassa/status/1252357057216278533