Agenda Urbana: un horitzó estratègic per a la Terrassa de 2030

Jornada del 8 de juliol de 9 a 14 h. 
Vine i descobreix iniciatives econòmiques i socials que estan canviant el nostre país. Participa del debat sobre com ha de ser la Terrassa del futur, a través d'un conjunt de ponències sobre innovació, sostenibilitat, economia, progrés social i urbanisme.

L'objectiu d'aquesta Jornada, organitzada en el marc de l'Agenda Urbana de Terrassa, és oferir a la ciutadania en general i entitats un conjunt de visions sobre diferents eixos i possibilitats de futur que té la ciutat de Terrassa en el context social i econòmic actual i en relació al seu posicionament geogràfic metropolità i vallesà. La reflexió compartida, la participació i el debat ciutadà són fonamentals per al procés de redacció de la futura Agenda Urbana de Terrassa.

Programa previst per al proper divendres, 8 de juliol, al Vapor Universitari:

  • 9.15: Inici de la jornada. Benvinguda. Intervencions en video del MITMA/Govern d'Espanya (Sonia Hernández, subdirectora general de Políticas Urbanas), la Generalitat de Catalunya (Maria Galindo, directora general de Nació Digital i Agenda Urbana) i de l'Euncet Business School. Conductora de la Jornada: Anna Lacher (professora i investigadora EUNCET-UPC).
  • 9.30: Presentació de l'Agenda Urbana 2030 per part de Niki Ramírez, Regidora de Presidència / Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa.
  •  9.45 – 10.15 - Eix econòmic: Presentació a càrrec d'Enric Urreta (30'), per posar en valor la necessitat de dinamitzar els motors econòmics locals. Paper dels Districtes Innovadors, l'experiència del [email protected] a Barcelona, les lliçons apreses i la seva visió al respecte del futur de la ciutat.
  • 10.20 – 10.50 - Eix Sostenible: Presentació (30'), per part Júlia Garcia, directora d'Economia Circular del Centre tecnològic Leitat, per presentar les estratègies vigents d'economia circular, innovació social i les ciutats sostenibles.
  • 11.00 – 11.30: pausa cafè.
  • 11.40 – 12.10 - Eix Urbanístic: Presentació per part de Maria Sisternas (CEO MediaUrban) (30'), sobre l'urbanisme del segle XXI.
  • 12.15 – 12.45 Eix innovació econòmica local: Presentació a càrrec de Ninna Torres (30'), presidenta del Cercle de Joves de la CECOT.
  • 12.50 – 13.15: Torn obert de paraula a les persones assistents a la jornada. Modera Anna Llacher.
  • 13.15: Cloenda per part de Jordi Ballart, Alcalde de Terrassa.

Desenvolupament de la jornada:

 

Resum de la jornada amb les aportacions dels participants: