Vols conèixer les rieres i els torrents de la ciutat de Terrassa?

Les rieres formen part del paisatge quotidià i de l'atractiu d'una ciutat. Cursos d'aigua que milloren l'ecosistema del territori per allà on passen, oferint vida al seu pas. Les rieres han marcat la història de la localitat de Terrassa durant segles i no sempre han estat ben vistes, ja que a vegades desbordants, han causat gran temor als ciutadans i ciutadanes. 

El terme de Terrassa està solcat per una xarxa de rieres i torrents que ofereix a la ciutat un relleu propi i singular. La riera de les Arenes neix al coll d'Estenalles, just al peu del Montcau, entrant al terme de Terrassa pel pla del Bon Aire, on hi conflueixen els torrents de Santa Margarida, Can Petit, Vilardell i la serra de Galliners, fins arribar al pla de les Fonts. La riera de Palau transcórrer per l'oest de la ciutat, travessant els barris de La Maurina, Ca n'Aurell i La Cogullada. Aquests dos afluents són els més rellevants a la ciutat, però no són els únics. 

Les rieres sempre han format part del context de la ciutat. Amb el pas dels anys ens hem acostumat a veure-les, a travessar-les i a tenir-les tan presents que, a vegades, no els hi hem ofert el valor que es mereixen. Ara, però, és el moment de fer-ne el manteniment i integrar-les a la ciutat com es mereixen.  

Les rieres han d'esdevenir un símbol per Terrassa, com a exemple d'integració i no pas de distanciament i, per aconseguir-ho, cal acabar amb la barrera que suposen entre barris, projectant actuacions específiques que ho permetin. 

Terrassa és una ciutat que té més de 70 km fluvials repartits entre onze torrents i tres rieres. La ciutat té, alhora, un important marc històric d'inundacions. Aquest conjunt de fets fan necessari que l'Ajuntament de Terrassa doni a conèixer la naturalesa de les rieres de la ciutat mitjançant aquest espai web.