El reagrupament familiar és el procés que inicia una persona estrangera (amb autorització de residència i treball) per tal de reunificar els membres familiars de primer grau que es troben en un país extracomunitari.

Informe d'adequació de l'habitatge

Per iniciar el tràmit de reagrupament familiar o renovar l'autorització de residència de persones reagrupades, cal sol·licitar l'Informe d'adequació de l'habitatge. El Departament d'Igualtat i Feminismes, mitjançant la Secretaria d'Igualtats, gestiona aquest tràmit a partir d'una proposta elaborada per l'ajuntament del municipi on resideix la persona sol·licitant.

Quan la persona sol·licita l'Informe d'adequació de l'habitatge1, des de l'Ajuntament de Terrassa es realitza una visita al domicili per comprovar si es compleixen les condiciones d'habitabilitat requerides per al reagrupament. 

 1. S'aconsella la presentació d'un pen drive amb tota la documentació d'aquest tràmit que serà descarregada i digitalitzada pel personal de l'oficina d'atenció al ciutadà al mateix moment.

Hi ha dos tipus d'Informe d'adequació de l'habitatge:

 • Informe d'adequació de l'habitatge per reagrupament familiar - INF01: document per sol·licitar el reagrupament de familiars que resideixen en el país d'origen o bé l'autorització de residència de menors estrangers no nascuts a l'Estat espanyol que resideixin en territori espanyol per un període mínim de dos anys. 

Imprés 01 per descarregar i emplenar en línia (tot i que surti el següent missatge "Please wait... If this message is not eventually replaced" es pot descarregar l'informe).

Imprés 01 per imprimir i emplenar a mà

 • Informe d'adequació de l'habitatge per renovar autoritzacions de residència - INF04: document per sol·licitar la renovació o modificació del permís de residència i/o treball de les persones reagrupades, quan hi hagi hagut un canvi de domicili des de l'última renovació.

Imprés 04 per descarregar i emplenar en línia (tot i que surti el següent missatge "Please wait... If this message is not eventually replaced" es pot descarregar l'informe).

Imprés 04 per imprimir i emplenar a mà

Qui pot sol·licitar l'Informe d'adequació de l'habitatge?

Les persones estrangeres extracomunitàries majors d'edat que disposin d'autorització de residència renovada i estiguin empadronades a Terrassa.

A més, en el cas de l'INF04 cal que hi hagi un canvi de domicili respecte del que es va acreditar en el moment del reagrupament.

Com es pot sol·licitar l'Informe d'adequació de l'habitatge?

On es pot trobar més informació?

 • Des del Servei de Ciutadania s'ofereixen sessions grupals d'assessorament especialitzat sobre aquest procediment en col·laboració amb CITE i AMIC. Per més informació, podeu contactar amb el Servei de Ciutadania.
 • Assessorament individual a càrrec de:

                CITE  - CCOO

 • Carrer Unió 23, 08221 Terrassa
 • Tlf. 93 780 75 62
 • Correu electrònic: [email protected]

                AMIC - UGT

 • Carrer Unió 23, 08221 Terrassa
 • Tlf. 93 780 93 66 
 • Correu electrònic: [email protected]