El dimecres 6 de setembre de 2023 comença el curs escolar 2023-24. El tercer any que les escoles conviuran amb les noves àrees de vianants posades en marxa per l'Ajuntament en la zona del centre de la ciutat, que han contribuït a pacificar entorns escolars i a crear espais d'estada més segurs tant pels infants com la ciutadania en general. Planifiqueu el desplaçaments tenint en compte que ara es més facil i segur fer-ho a peu, en bici o en transport públic.

Durant el primer trimestre del curs escolar, alguns dels accessos habituals a centres escolars, sobretot del centre de la ciutat, es veuran afectats per les obres d'urbanització dels carrers inclosos en actuacions Next Generation

Els cotxes, principal font de contaminació. Menys trànsit: aire més net:

  • El 20% del trànsit en hora punta, de 8 a 9 del matí, correspon al transport de nens i nenes en cotxe a l'escola 
  • El trànsit és la principal font de contaminació acústica i mediambiental causant estrès, alteracions de la son, problemes respiratoris, irritabilitat...

El bus, el tren, la bici o caminant:

  • Transport per a escolars, T-16: Amb la targeta T-16, els nois i les noies menors de 16 anys tenen viatges il·limitats a dins la ciutat. Més informació al web de la T-16 o a l'Oficina de Mobilitat (carrer Iscle Soler, 9-Terrassa).
  • A més a més, caminar o anar en bicicleta és més saludable!
  • Fins a finals d'any, l'Ajuntament aplica un descompte de 50% a la targeta T-25, incloent-hi doncs l'inici de curs. Amb aquest descompte, el preu de la T-25 passa de tenir un preu de 18.10 € a 9 euros, i el cost per viatge és 36 cèntims. Totes les targetes bonificades del 2022 i el 2023 caduquen el dia 15 de gener de 2024.

En cotxe:

  • Si aneu en cotxe, estacioneu als aparcaments públics (alguns amb bonificacions), a la zona blava, o a les reserves escolars properes a les escoles.

Itineraris recomanats per accedir a les escoles de les noves àrees de vianants i afectacions de les obres:

Plànol en PDF

El dispositiu policial municipal preveu 73 efectius, entre comandaments i agents, en tasques de regulació del trànsit i de protecció escolar en diferents punts de la ciutat.

La Policía Municipal durà a terme un servei operatiu específic de regulació del trànsit i protecció escolar a diferents punts de la ciutat amb l'objectiu de garantir la seguretat dels alumnes a l'entrada i sortida dels centres escolars i mantenir la fluïdesa en el trànsit.

Informació de mobilitat de cada escola