La Setmana de la Consciència Asexual és una campanya internacional que se celebra anualment durant la segona meitat del mes d'octubre, va ser creada per l'activista Sara Beth Brooks l'any 2010. L'objectiu principal d'aquesta setmana és educar entorn de les experiències de les persones asexuals. 

L'asexualitat és una orientació sexual que consisteix en no experimentar atracció sexual cap a altres persones. Les persones asexuals  poden sentir desig o excitació sexual, però és probable que ho experimentin amb menys intensitat o freqüència que altres persones. Les persones asexuals es poden masturbar i poden tenir relacions sexuals de maner ocasional. 

De la mateixa manera que altres orientacions sexuals, l'experiència de les persones asexuals és única i irrepetible, és per aquest motiu que es parla de l'espectre asexual que engloba diferents matisos i graus, com poden ser la grisexualitat (ocasionalment se sent atracció sexual) o la demisexualitat (se sent atracció sexual quan hi ha una gran connexió emocional). 

Enguany l'Ajuntament de Terrassa afegeix aquesta diada dins el calendari de jornades commemoratives LGTBI+. Des del Servei LGTBI+ es proposa una campanya a través de les xarxes socials per celebrar les diferents formes d'estimar, ser i sentir, sota el lema Terrassa Diversa​, el qual agruparà les diverses diades de visibilitat LGTBI+ amb el hashtag #TerrassaDiversa. Us animem a seguir-nos a través del canal @generesterrassa, on podreu trobar-hi també les publicacions relacionades amb aquesta jornada commemorativa.​

A la pàgina Actualitat del Servei podreu veure totes les accions emmarcades en aquesta jornada commemorativa.