La Setmana per la consciència asexual és una campanya internacional que se celebra anualment durant la segona meitat del mes d'octubre, va ser creada per l'activista Sara Beth Brooks l'any 2010. L'objectiu principal d'aquesta setmana és educar entorn de les experiències de les persones asexuals. 

L'asexualitat és una orientació sexual que es caracteritza pel fet de no sentir atracció sexual. De la mateixa manera que altres orientacions sexuals, l'experiència de les persones asexuals és singular i variada, és per aquest motiu que es parla de l'espectre  asexual que engloba diferents matisos i graus, com poden ser la grisexualitat (ocasionalment se sent atracció sexual) o la demisexualitat (se sent atracció sexual quan hi ha una gran connexió emocional).

Enguany l'Ajuntament de Terrassa afegeix aquesta diada dins el calendari de jornades commemoratives LGTBI+. Des del Servei LGTBI+ es proposa una campanya a través de les xarxes socials per celebrar les diferents formes d'estimar, ser i sentir, sota el lema Terrassa Diversa​, la qual agruparà les diverses diades de visibilitat LGTBI+ amb el hashtag #TerrassaDiversa. Us animem a seguir-nos a través del canal @generesterrassa, on podreu trobar-hi també les publicacions relacionades amb aquesta jornada commemorativa.​