El Dia de la Visibilitat Bisexual se celebra el 23 de setembre. L'origen d'aquesta jornada coincideix amb l'aniversari de l'activista bisexual Gigi Raven Wilbur. Al 1999 va ser la primera vegada que es va reivindicar internacionalment l'orgull bisexual i va ser a la XXII Conferència Mundial de l'Associació Internacional de Lesbianas, Gays, Bisexuales, Trans i Intersex (ILGA) a Johannesburg, Sudàfrica.

L'any 2016, la Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (FELGTB), un dels referents més importants del  moviment associatiu lèsbic, gai, transexual i bisexual a Espanya, va declarar el  2016 com a Any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat, amb l'objectiu de  trencar els estereotips al voltant d'aquest col·lectiu. A l'informe sobre Bisexualidad: Inclusión bisexual en igualdad y diversidad del LGBT de 2012, es pot consultar més informació sobre el tema.

Actualment, tot i que és una celebració poc coneguda, està relativament estesa als Països Catalans com a jornada de reivindicació contra la bifòbia i els estereotips que se'n deriven ja que, en oposició a la resta de jornades en suport de la diversitat sexual, respon al sentiment d'exclusió que alguns membres d'aquest col·lectiu senten tant per part d'heterosexuals com per part de les grans comunitats LGBTI+.

 

Podeu consultar l'apartat Actualitat del Servei per informar-vos dels actes que es fan a la ciutat per commemorar aquesta diada.