El cosidor d'errades és la primera novel·la de la terrassenca Tessa Julià i Dinarès, a part d'altres obres anteriors dedicades al públic infantil. La ciutat de Terrassa s'hi presenta com un element necessari i imprescindible, com si fos un altre personatge que acompanya constantment el protagonista, Josep Gibert, i que ens permet entendre les angoixes, els desitjos, les limitacions de les ciutats industrials que en el canvi de segle van haver de refer moltes de les seves estructures.

Per això, el context històric també esdevé un altre element imprescindible: situada al voltant de les eleccions municipals del 1999, la novel·la ens fa reviure els fets històrics d'aquella època, i també les repercussions d'altres fets anteriors, com la crisi del tèxtil o les inundacions del 1962.

En aquest entorn, el personatge principal, en Josep Gibert Galceran, lluitarà per sortir de la mediocritat, amb l'aspiració d'acabar sent reconegut en el teixit social terrassenc. Es mourà entre els òrgans de poder municipals i els cercles culturals, intentarà superar les seves limitacions personals, i resseguint els seus moviments podrem entendre una mica millor els batecs d'una ciutat i també, és clar, la complexitat psicològica que hi ha darrera d'una persona aparentment normal.

Accediu a la ruta:

Per descarregar la ruta literària en pdf

La ruta i la selecció de textos ha estat dissenyada per Montse Busquet, Jaume Closa i Glòria Soler; i va ser inaugurada el 17 de gener de 2018 amb la presència de l'autora.

 

Més informació: