Activitat en un centre cívic de Terrassa

Xarxa de centres cívics
Ofereixen un important nombre de serveis amb l'objectiu de descentralitzar-los i apropar-los a la ciutadania, i alhora donen cabuda a programes i activitats adreçades a persones de totes les edats.

Vegeu la web dels Equipaments cívics municipals de Terrassa.

Biblioteques (Biblioteca a casa, Bibliomòbil...)
Les biblioteques han estat els primers equipaments culturals de la ciutat a adaptar-se a les necessitats de les persones usuàries.

Aquests equipaments ofereixen horaris extensos, tant de matí com de tarda, així com també una gran oferta d'activitats per a tots els públics. Per tal d'arribar a tots els ciutadans i ciutadanes sense excepció, la bct xarxa ofereix diferents serveis especials per a persones amb dificultats.

A través del projecte "La biblioteca a casa", s'ofereix un servei de préstec i lectura a domicili per a persones amb mobilitat reduïda, amb la col•laboració de la Creu Roja i persones voluntàries.

La bibliomòbil és un servei conjunt de Terrassa Centre i el Servei de Biblioteca Pública de Terrassa, la bct xarxa. En aquest sentit, ofereix el servei de préstec de documents a diferents places del centre històric, i acosta la lectura a la gent gran, a persones amb mobilitat reduïda i al públic en general.

Per una altra banda, totes les biblioteques de la ciutat (excepte la bd5) disposen de bústies de retorn de documents. Es poden retornar els documents prestats a qualsevol biblioteca del municipi.

El projecte "Boomerang" permet demanar documents d'una altra biblioteca. A través d'un servei de missatgeria els documents es traslladen a la biblioteca originària de la petició, sense que la persona usuària s'hagi de desplaçar. En aquest sentit, també es disposa d'un servei de préstec interbibliotecari, que s'encarrega de l'obtenció d'aquells documents que no es troben a les biblioteques de Terrassa i que, en canvi, sí que estan disponibles a d'altres biblioteques de fora de la ciutat.

A banda dels serveis que s'ofereixen presencialment, també existeixen d'altres online, com són el servei d'informació en línia, els tràmits en línia, entre d'altres.

El servei d'informació en línia de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona (projecte "Pregunta"), és per bibliotecaris, que responen a les consultes en un termini de 72 hores. Els tràmits en línia que s'ofereixen són la reserva de documents o pròrroga de préstecs, la sol•licitud del carnet bibliotecari, i l'accés a diferents informacions i recursos d'informació des de casa, mitjançant la base de dades bibliogràfica de Terrassa daBi'T, l'hemeroteca digitalitzada , baixar-se audiollibres en MP3, els prestatges virtuals, etc.

Aquestes iniciatives, doncs, afavoreixen l'aprofitament del temps personal.