Article Visquem juny 2022

Des de Terrassa i per Terrassa

Treballar des de Terrassa i per Terrassa. Aquesta màxima tan senzilla ens pot ajudar a entendre com Tot per Terrassa porta tres anys duent a terme polítiques locals sense dependre de decisions preses a despatxos de Barcelona o Madrid. És a dir, actuar localment i pensar globalment per seguir canviant el món des dels municipis i des de les administracions més pròximes a la ciutadania. Gràcies a aquesta independència i vocació municipalista vam aconseguir crear, per primera vegada, una Comissió Mixta que la Generalitat de Catalunya fins ara només havia establert amb les ciutats de Barcelona i de L'Hospitalet de Llobregat. Tot i el parèntesi de la crisi sanitària que ha condicionat tant el nostre dia a dia, les trobades amb el Govern català han permès desencallar temes cabdals com la futura residència de gent gran a Sant Pere Nord, el CAP Can Roca o el futur centre d'urgències d'atenció primària (CUAP), a més de definir estratègies conjuntes per millorar la seguretat o condicionar les rieres, un dels grans reptes de la ciutat en els pròxims anys per seguir trencant barreres físiques i mentals.

Tot per Terrassa, doncs, porta tres anys donant forma a una política en positiu, constructiva i de diàleg amb tothom. Sense motxilles. Sense peatges. Un altre exemple clar és haver reprès les bones relacions amb Sabadell per abordar interessos comuns en un Vallès que no es pot donar l'esquena i que ha encetat una nova etapa basada en l'entesa i en l'estratègia conjunta que posi en valor tot l'àmbit metropolità, començant per una necessitat històrica com és la continuïtat de l'autovia del tram nord de Terrassa (aquella que acaba en una rotonda sense sentit) fins a Sabadell. O el carril bici entre les dues ciutats amb pas per davant de l'Hospital de Terrassa. Terrassa i Sabadell, Sabadell i Terrassa ens mirem als ulls i no competim. Cooperem.

Des de Terrassa, per Terrassa i construint una ciutat més justa, més plural, més inclusiva, més feminista i més sostenible.

Grup Municipal Tot per Terrassa