En este espacio encontrarás toda la información referente al Grupo Municipal Socialista en el Ayuntamiento de Terrassa. Conoce a nuestros regidores y regidoras, así como todo el trabajo que realizamos en el Consistorio y nuestra agenda de actos y actividades.

Des del 30 de noviembre de 2017, el Grupo Municipal Socialista lo componemos: de izquierda a derecha Jordi Rueda Muñoz, Javier Garíca MorenoEva Candela LópezAmadeu Aguado Moreno, el alcalde, Alfredo Vega LópezMarc Armengol PuigManuel Giménez GuardiaGracia García Matute i Adrián Sánchez Morales 

Puedes acceder a más información accediendo a la web de nuestro partido Partit dels Socialistes de Catalunya a Terrassa

Si os quereis poner en contacto con nosotros, no dudeis en hacerlo. Trabajamos para los ciudadanos y las ciudadanas de Terrassa.

ÚLTIMES NOTÍCIES I ARTICLES

El PSC Terrassa denuncia amb indignació el tancament del servei d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí

 

El Grup Municipal socialista a l'Ajuntament de Terrassa impulsarà un acord de junta de portaveus per demanar a la Generalitat que es replantegi el tancament d'aquest servei i acusa l'executiu català de poca transparència, ja que ha pres aquesta decisió sense consultar-la amb cap administració local.

 

El passat dissabte dia 19 de gener es va fer pública la noticia que el Servei Català de Salut (CatSalut) té previst eliminar els serveis d'oncologia pediàtrica que fins ara oferia l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. Segons apunten les informacions, aquests serveis quedarien centralitzats, doncs, en dos hospitals de referència: l'Hospital Sant Joan de Déu a Esplugues i l'Hospital de la Vall d'Hebron a Barcelona; i aquest últim es convertiria en el nou centre de referència en oncologia pediàtrica per a la ciutadania del Vallès Occidental.

 

 

Tot i que es marca el dia 7 de febrer com a data per aplicar la mesura, la realitat és que aquesta ja s'ha començat a fer efectiva i tant les famílies afectades com els treballadors i treballadores del servei han estat informats de la derivació del servei cap al centre sanitari de la Vall d'Hebron.

 

Tenint en compte aquesta situació, el Grup Municipal del PSC Terrassa ha impulsat un acord de junta de portaveus aquest mes de gener per tal que l'Ajuntament es posicioni en contra del tancament del servei d'oncologia pediàtrica del Taulí, ja que aquesta decisió afectarà directament als infants de Terrassa i a les seves famílies.

 

En la proposta presentada pel PSC, denuncien que aquesta decisió a més, «s'ha pres d'esquenes al territori i amb una preocupant manca de transparència per part dels responsables del CatSalut i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ja que ni la ciutadania en el seu conjunt, ni l'Ajuntament de Terrassa, ni els ajuntaments de la resta de municipis afectats han rebut cap informació sobre l'aplicació d'aquesta mesura».

 

Els socialistes esperen que la resta de forces polítiques presents al Consistori egarenc donin suport a aquesta proposta per mostrar el rebuig al tancament del servei d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. El PSC vol fer un front comú, també amb l'Ajuntament de Sabadell, per demanar a la Generalitat que es faci enrere en l'aplicació d'aquesta mesura i alhora, per expressar el suport a l'Hospital Parc Taulí i al seu personal professional, ja que aquest és un servei públic fonamental per a la nostra comarca.

 

El PSC Terrassa impulsarà un acord de junta de portaveus perquè la ciutat sigui inclosa en la zona tarifària 2  

El Grup Municipal Socialista presentarà una proposta en aquest sentit, després de conèixer les darreres informacions que exclouen Terrassa de la revisió de les tarifes que està duent a terme l'Àrea del Transport Metropolità (ATM).

El Grup Socialista a l'Ajuntament de Terrassa portarà a la Junta de Portaveus d'aquest mes una proposta per demanar, un cop més, que la Generalitat de Catalunya situï Terrassa en la zona tarifària 2 del transport públic.

Aquesta setmana s'ha conegut que l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat i els ajuntaments de 18 municipis metropolitans que actualment són a la segona zona tarifària de transport públic estan treballant perquè aquests passin a la primera corona. Això suposarà que aquestes poblacions passarien a pagar uns preus més assequibles pel servei. La mesura està previst que sigui aprovada al plenari de la corporació metropolitana demà dimarts i després haurà de ser l'ATM la que aprovi el nou mapa tarifari.

Tenint en compte aquest context, el Grup Municipal Socialista tornarà a plantejar una proposta que insta al Govern de la Generalitat a situar Terrassa en la zona tarifaria 2 o aplicar les mesures necessàries per pal·liar el greuge que pateix avui el nostre municipi, mentre no s'implementa la T-Mobilitat.

Es tracta doncs, d'una reivindicació històrica a la nostra ciutat. Terrassa s'ha vist perjudicada per l'actual sistema tarifari des de fa anys i creiem que és una demanda justa passar a la zona tarifària 2, ja que aquest canvi suposaria un benefici per la mobilitat, però també per l'economia i la cohesió social del territori. 

És per això que des del PSC demanem a la resta de forces polítiques presents al Consistori que es sumin a l'acord. Algunes d'elles ja s'han manifestat públicament en la mateixa línia de situar Terrassa a la segona corona, com el portaveu del PP o el portaveu d'ERC a la ciutat. ERC governa avui a la Generalitat i per tant té la possibilitat de fer efectiu aquest canvi tarifari en el transport públic. Esperem que aquesta vegada Terrassa no sigui menystinguda pel govern català i la petició històrica de passar a la zona 2 de l'ATM sigui per fi, atesa.

 

Més inversió per als alumnes d'educació especial

En el ple del mes d'octubre, el Grup Municipal Socialista també entrarà una proposta de resolució per sol·licitar al Departament d'Ensenyament que incrementi els recursos necessaris perquè l'alumnat, i particularment l'alumnat amb Necessitats Educati­ves Especials (NEE), rebi una educació de qualitat, i compti amb un nombre d'hores d'atenció, dotades del perso­nal docent, tècnic i de suport suficient, per atendre adequadament cada necessitat educativa.

En aquest sentit, la proposta del PSC reclama a la Generalitat que es cobreixin les baixes del personal que treballa amb l'alumnat dels centres educatius, independentment de si es tracta de personal docent o de suport educatiu, tenint especial cura i celeritat en els casos d'aules amb alumnat amb NEE.

D'altra banda, la proposta del PSC recull la necessitat de garantir l'acompanyament i l'atenció de l'alumnat amb NEE amb el suport ne­cessari dins de tot l'àmbit escolar, també en els espais d'acollida matinal i de menjador escolar.  

Els socialistes consideren que només amb una major inversió serà possible garantir i desenvolupar correctament el model d'escola inclusiva.

El PSC Terrassa reclama al govern de la Generalitat la reactivació i actualització de la Llei de Barris

El Grup Municipal Socialista de Terrassa presentarà una proposta de resolució en aquest sentit al ple municipal del mes de setembre.

El Grup Socialista a l'Ajuntament de Terrassa portarà al ple d'aquest mes de setembre una proposta de resolució per reclamar a la Generalitat la recuperació de la Llei de barris. Segons el regidor del Grup Municipal del PSC, Marc Armengol: "recuperar la llei de barris hauria de ser un objectiu de tots, començant pel nou Govern de Torra. Cal tenir present que aquesta llei va ser un dels grans encerts dels anys de Govern de progrés ja que va permetre garantir la cohesió social als barris de les ciutats i pobles catalans. Per això, els demanem que en els propers pressupostos de la Generalitat hi hagi partides específiques destinades a tal efecte".   

En aquest sentit, la proposta del PSC també planteja la necessitat d'actualitzar la Llei "tenint en compte els nous factors introduïts per la crisi econòmica d'aquests darrers anys i, conseqüentment, haurien d'introduir-se ajudes al foment de l'ocupació, a la rehabilitació d'edificis, a la millora de l'eficiència energètica i a la lluita contra la pobresa energètica, per exemple" ha explicat Armengol.

A Terrassa s'han desenvolupat dos plans de barri, el del Districte 2 i el de La Maurina. El regidor del PSC ha volgut remarcar les millores que han suposat les actuacions fetes en el marc d'aquesta llei, tot i que la seva execució no ha estat absent d'adversitats. "Els ajuntaments ens hem trobat molt sols. La continuïtat dels projectes compromesos va quedar en mans exclusivament dels ens locals, que es vam veure'ns abandonats pel govern català. A Terrassa, va ser voluntat del Consistori incloure en els pressupostos municipals algunes partides que permetessin finalitzar les actuacions previstes tan al Pla de Barris del Districte 2 com el de La Maurina" ha explicat Armengol, que ha afegit: "Gràcies a aquest esforç, aviat podrem inaugurar la reforma de la plaça d'aquest barri i un nou equipament per a La Maurina, que ha suposat una inversió de més de 2 milions d'euros".

Segons ha recordat Marc Armengol: "el programa de la Llei de Barris va suposar un canvi destacat en la manera de concebre les actuacions d'intervenció pública. Va aportar una millora qualitativa i substancial en la forma de treballar els espais urbans: des de la col•laboració interadministrativa i amb la participació d'entitats i associacions, actors locals i veïns i veïnes" i ha afegit: "els socialistes creiem que aquesta manera de treballar genera sinergies molt positives  i permet implicar la ciutadania en la millora de l'espai públic, perquè se'l sentin més seu i se'n facin corresponsables".

Lamentablement, la llei de barris va ser de les primeres mesures socials que el Govern d'Artur Mas i de CiU va eliminar un cop van tornar al Govern de la Generalitat a finals de 2010.

"Amb aquest proposta, esperem que es posi sobre la taula la necessitat de tornar a governar pensant en les necessitats reals dels municipis, creiem que el govern català ha d'escoltar el món local i ens ha de tornar a acompanyar en la tasca de millorar la vida dels nostres veïns i veïnes" ha explicat Armengol. Pel PSC, la recuperació de la Llei de barris "seria un primer pas en aquest sentit".    

OPINIÓ Tenim projecte i projecció

Article d'Amadeu Aguado, Portaveu del Grup Municipal Socialista a Terrassa

Terrassa és, pel seu nombre d'habitants, una "ciutat intermèdia", és a dir, una ciutat demogràficament rellevant, lligada al territori, amb recursos propis i una identitat forjada pel seu bagatge històric, cultural, econòmic i social. El nostre municipi ha sabut detectar les seves febleses, aprofitar les seves qualitats i avui ja és la tercera ciutat de Catalunya. Però Terrassa és molt més que una ciutat "gran".
Fa unes setmanes l'agrupació local del PSC vem organitzar un acte amb la presència de l'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu. La conferència va girar entorn la necessitat de tenir un bon projecte de ciutat, perquè és en els nostres carrers i barris on es desenvolupa la vida, on es creen oportunitats, on la gent es relaciona i es realitza de manera individual i també col·lectiva. Hereu va insistir que tenir un bon projecte "garanteix una igualtat social". Cal repensar les ciutats i cal que ho fem des de diversos punts de vista: social, econòmic, cultural, digital, etc. "La socialdemocràcia – deia Hereu – defineix les poblacions com a projectes col·lectius, que s'han de construir des de l'escolta, el diàleg i el consens", buscant un gran pacte entre conciutadans. Això és el que fem els socialistes al capdavant d'aquest Consistori. Pensem Terrassa com un lloc on viure tenint en compte l'estat del benestar i garantint els drets bàsics com són l'habitatge, l'alimentació o el servei d'abastiment d'aigua que en breu, esdevindrà de gestió pública gràcies a la tenacitat i la convicció del PSC, que ha liderat aquesta qüestió des de la responsabilitat del govern.
Així mateix, el nostre projecte vol potenciar Terrassa com una ciutat de progrés: tenim el segon campus universitari urbà i un munt d'empreses i iniciatives – públiques i privades - que són bressol de l'avantguarda tècnica a Europa. D'altra banda, també estem avançant en el camp de la sostenibilitat, amb millores notables en el transport públic i en el servei de neteja. I la ciutat ha fet notables passos en el camp de la transparència i la participació, buscant que la ciutadania s'impliqui de manera continuada i transversal en la política.
A Terrassa, els socialistes teníem, tenim i tindrem projecte. Un bon projecte. Volem ser referent a la regió metropolitana i treballem en aquest sentit: per situar-nos al mapa més local però també com a ciutat referent a Europa i al món. En aquest sentit, cal destacar que el mes de juliol d'enguany, la nostra ciutat ha estat present al Fòrum Mundial de Ciutats Intermèdies de Chefchaouen (Marroc), on hem liderat el debat sobre sostenibilitat global i justícia territorial. En aquesta trobada de nivell mundial, l'alcalde Alfredo Vega  ha insistit en la necessitat d'Impulsar les ciutats intermèdies en el món, ja que aquestes són la base per a promoure la sostenibilitat global i la justícia territorial. La política pública que s'implementa a les ciutats acaba definint la societat per això és important trobar uns mínims compartits entre totes les metròpolis a nivell mundial, amb el propòsit de convertir-nos en els veritables motors del canvi cap a una societat millor, més justa, sostenible i que garanteixi la igualtat.
 
En aquest sentit, en breu a Terrassa diagnosticarem i identificarem la ciutat en termes d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Una tasca que farem amb connivència amb el nou Comissionat per a l'Agenda urbana 2030 creat pel govern de Pedro Sánchez, que s'encarregarà de la coordinació d'actuacions per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides.   
 
En ple segle XXI, les ciutats tenen un paper clau. La població mundial s'està urbanitzant i les metròpolis creen sinergies entre elles compartint processos econòmics, xarxes, equipaments, infraestructura, transport, activitats productives i fluxos de població. Terrassa vol liderar aquest processos "competint globalment mentre cooperem localment" en paraules de l'alcalde Vega. Cal enfocar els reptes de futur des de l'eficàcia, escoltant les necessitats de la gent i donant respostes. Això és el que fem a Terrassa, desenvolupem un projecte de manera transversal que va més enllà del propi municipi i que ens situarà en un futur com una de les ciutats destacades de l'àrea metropolitana de Barcelona. 
Sabem que la ciutadania valora positivament el municipi, així ens ho indica el darrer Baròmetre, que apunta que els veïns i veïnes atorguen una nota mitjana de satisfacció d'un 7,71 sobre 10 a Terrassa. Ara, ens toca projectar-nos també al territori, defensant el nostre model i fent-lo extensible. Des de la competitivitat estem cooperant, per això ens agrada començar a utilitzar aquesta nova paraula: "coompetitivitat".