Antic parvulari Sant CosmeLa Biblioteca districte 2 es va inaugurar el 20 d'octubre de l'any 2001. 

L'edifici de la Biblioteca  Districte 2 anteriorment era l'antic Parvulari Sant Cosme, remodelat l'any 1981.

El maig del 2000 es va aprovar el projecte de l'actual biblioteca realitzat per l'arquitecta Gemma-Rosa Badia, i el mateix any s'iniciaren les obres. Aquestes foren adjudicades a l'empresa Direccions d'Obra i Projectes d'Enginyeria Civil (DOPEC). 

L'edifici de la Bd2 té una superfície útil de 1.128 metres quadrats en un edifici de planta única, amb un pati interior central.

El pati acull el projecte "Jardí de contes" liderat pel Servei de Cultura i pel Servei de Promoció de la Gent Gran, amb el que col·laboren també altres regidories de l'Ajuntament de Terrassa i diverses entitats. El jardí compta amb la implicació de veïns del barri, ha estat escenari de diversos tallers i activitats per a infants relacionades amb l'horticultura, i ha rebut la visita de grups de nens i nenes de les escoles del barri. Aquest projecte ha guanyat el Premi "Fem cultura amb els colors de la Unesco" 2018, convocat per la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO (FCACU). 

Sala general de la Biblioteca Districte 2

La Bd2  és membre del Grup de Biblioteques Catalanes 
Associades a la UNESCO des de juny de 2003. Aquest grup va ser creat l'any 1995 per difondre els objectius de la UNESCO i actualment en formen part 41 biblioteques a Catalunya i Balears.


Més informació:

 

 

Les biblioteques de la bct xarxa: