26è Cicle Jazz a prop

 • Del 3 de febrer al 4 de març de 2023.

Terrassa és sinònim de jazz, un estil musical amb gran tradició a la ciutat que torna amb força de la mà de la vint-i-sisena edició del Jazz a prop. El jazz tornarà a omplir diferents espais de la ciutat gràcies a aquest cicle que esdevé l'avantsala perfecta de la propera edició del Festival de Jazz de Terrassa, un gran certamen de ciutat i de país que té en el jazz i en Terrassa els seus grans protagonistes.

Del 3 de febrer al 4 de març us proposem concerts als districtes de la ciutat amb un ampli i variat programa d'actuacions de qualitat. Amb actuacions de formacions locals, però amb la mirada oberta a un estil tan divers i global amb artistes de talla internacional com el saxofonista estatunidenc Scott Hamilton, que durà a Terrassa el seu estil únic i inconfusible.

Els concerts són gratuïts i oberts a tothom i ens ofereixen una proposta jazzística atractiva a espais com els Casals de Can Parellada i de Can Boada i els Centres Cívics President Macià, Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany i Alcalde Morera, que obriran les seves portes per acollir concerts i apropar-los a la ciutadania.

Tots els concerts són gratuïts i no és necessària la reserva prèvia. Entrada lliure fins a completar l'aforament de cada espai.

Programació: 

MADERA VIVA TRIO

 • Dv. 3 de febrer, 20 h.
 • Al Casal de Can Parellada (C. Amèrica, 33 - 08228 Terrassa)
 • Vicenç Solsona, veu i guitarra; Pau Lligades, veu i contrabaix; Ramon Àngel Rey, bateria. 

La cançó popular i d'autor s'ajunten amb el jazz en un projecte on cantar cançons en castellà i català s'equilibra a la perfecció amb les improvisacions jazzístiques dels instrumentistes. Tot això en un format a trio amb un so a mig camí entre el mediterrani i el llatinoamericà on els músics fan servir tant la seva pròpia veu per expressar-se, com la veu de l'instrument que tenen a les seves mans.

Hi col·labora: AVV Can Parellada per la Unitat del Nostre Barri 
 

KAILASH QUINTET

 • Ds. 4 de febrer, 20 h.
 • Al Casal de Can Boada (C. Joan d'Àustria - 08225 Terrassa)
 • Joan Albert, saxo alt; John DuBuclet, trombó; Enric Carreras, piano; Ramon Grimalt, contrabaix; Adrià Font, bateria.

Kailash està format per músics de perfils i trajectòries ben diferents. Aquesta diversitat enriqueix molt el hard bop de la banda, que adquireix colors i matisos realment especials. El seu programa es nodreix bàsicament de temes del jazz americà dels anys 40-50-60. Però també hi ha pinzellades de bossa nova i de latin jazz, que acaben de configurar un directe fresc i de gran intensitat.

Hi col·labora: AVV Gibraltar - Lluís Companys i AVV de Can Boada del Pi.

 
SCOTT HAMILTON & TONI SOLÀ QUINTET

 • Dv. 10 de febrer, 20 h.
 • Al Centre Cívic President Macià (Rambla de Francesc Macià, 189 - 08226 Terrassa)
 • Scott Hamilton, saxo tenor; Toni Solà, saxo tenor; Gerard Nieto, piano; Ignasi González, contrabaix; Xavi Hinojosa, bateria.

El saxofonista nord americà Scott Hamilton és un dels més importants representants de l'anomenat neotradicionalisme dins el jazz. Amb més de 45 anys de carrera, havent recorregut el món i amb una infinitat de discs al seu nom, s'ha convertit en una llegenda viva del saxo tenor. A partir de 2005 comença a compartir escenari amb certa regularitat amb el saxofonista tenor Toni Solà (Barcelona 1966), amb qui manté una gran afinitat. Aquest quintet evoca les cèlebres "batalles de saxo tenor" que es van produir a la història del jazz entre músics com Gene Ammons i Sonny Stitt, Al Cohn i Zoot Sims o Eddie "Lockjaw" Davis i Johnny Griffin, tot assolint unes quotes de swing d'altíssim voltatge, en un recorregut pels estils més arrelats del jazz, com són el Middle jazz, el bebop i el Hard Bop.

Hi col·labora: AVV Sant Pere Nord.


AGUSTÍ BURRIEL SINGS FRANK SINATRA 

 • Ds. 25 de febrer, 20 h.
 • Al Centre Cívic Montserrat Roig (Av. de Barcelona, 180 - 08222 Terrassa)
 • Agustí Burriel, veu; Xavi Algans, piano; Pep Rius, contrabaix; Oriol Gonzalez, bateria.

Agustí Burriel és una de les veus més reconegudes i sol·licitades d'entre les formacions de swing i blues que circulen pel país, sovint exhibint les seves dots de crooner al més pur estil Rat Pack. Apropiar-se del repertori de Frank Sinatra i defensar-lo amb solvència i personalitat pròpia no es troba a l'abast de tothom. Conscient del repte, Burriel s'envolta d'un grup de músics de primera per tal que el particular homenatge que recorda a ‘La Veu' tingui els honors que es mereix.

Hi col·labora: AVV Ca n'Anglada

 
SIX GOT THE BLUES + convidat especial Pep Figueras

 • Dv. 3 de març, 20 h.
 • Al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (Av. d'Àngel Sallent, 55 - 08224 Terrassa)
 • Aleksandra Dobrzanska, veu; Diego Podliszewski, teclat; Pau Rico Martín, guitarra rítmica; Pablo Melpignano, guitarra solista; Jordi Oltra, baix; Pere Jané Lligué, percussió; convidat especial, Pep Figueras, guitarra i veu.

Six got the blues toca covers d'artistes de la talla de Gary Moore, Etta James, Muddy Waters, Eric Clapton, The Blues Brothers o B.B. King. El Pep Figueras és un músic terrassenc, habitual de  l'escena pop-rock de Terrassa dels anys 70, desenvolupant una important carrera com a baixista, guitarrista i cantant; formant part de grups com Lapsus, Talps, Plomb, Grapa... Fou membre del quartet que acompanyà a Joan Baptista Humet.

Hi col·labora: AVV La Maurina, Associació de Dones Montserrat Roig i Club de Gent Gran del Districte 4.

 
JÚLIA PLANS QUINTET

 • Ds. 4 de març, 19 h.
 • Al Centre Cívic Alcalde Morera (Pl. de Can Palet, 1 - 08223 Terrassa)
 • Júlia Plans, veu; Benet Palet, trompeta; Txema Riera, piano; Mario Rossy, contrabaix; Xavi Hinojosa, bateria.

Jazz a prop té el plaer de presentar l'extraordinària  cantant i jove nou talent Júlia  Plans, com a líder, en formació de quintet. Júlia,  que actualment estudia sota la direcció de la  cantant i pedagoga Diana Palau, té una veu  personal i destaca pel seu potent groove, càlida  expressió i versatilitat. El seu estil i influències són el jazz tradicional i contemporani, soul, funk, artistes Motown i altres fusions més llatines, sempre i per sobre de tot, comptant amb un sòlid i enèrgic groove. Es tracta d'un concert vibrant, ple de matisos i pura emoció. 

Hi col·labora: Club de la Gent Gran de Can Palet, AVV de Can Palet i Grup de Dones amb Iniciativa