25è Cicle Jazz a prop

 • Del 29 de gener al 5 de març de 2022

Terrassa és sinònim de jazz, un estil musical amb gran tradició a la ciutat que torna amb força de la mà de la vint-i-quatrena edició del Jazz a prop. Aquest cicle és un veritable pròleg d'una primavera musical que a Terrassa s'anuncia plena de propostes per a tothom.

El cicle convertirà els centres cívics i els mercats de la ciutat en l'escenari on formacions musicals de diferents estils faran arribar el jazz a tot tipus de públics. Una bona forma, doncs, de democratitzar la cultura. 

Aquests espais seran molt més que un escenari musical. Seran veritables punts de trobada on el públic i els intèrprets puguin conviure i establir contacte directe. Al cap i a la fi, el jazz es basa en la proximitat i la complicitat entre músics i públic.

Entitats i associacions han aconseguit de nou que aquest cicle sigui una proposta jazzística de molta qualitat i torni a obrir camí a l'edició del Festival de Jazz de Terrassa.

Gaudim doncs d'aquesta nova proposta de cultura, de música i de jazz a la ciutat!

Tots els concerts són gratuïts i no és necessària la reserva prèvia. Entrada lliure fins a completar l'aforament de cada espai.

Programació: 

THREE COOL CATS 

 • Ds. 29 de gener, 12 h.
 • Al Mercat del Triomf (Pl. del Triomf - 08225 Terrassa)
 • Doc Scanlon, contrabaix i veu; Juli Aymi, clarinet i percussió; Mikha Violin, guitarra i banjo 

Els Three Cool Cats són una banda internacional (amb membres de Catalunya, Estats Units i Rússia), sorgida del desig d'acostar el Jazz dels anys 20, 30 i 40 a tothom. Des del jazz de Nova Orleans fins als primers Rock'n'rolls, passant per tota l'era del Swing, els seus concerts són molt animats i conviden al públic a participar de manera activa! Hi col.labora: Associació de concessionaris i venedors del Mercat del Triomf.

Col·labora: Associació de concessionaris i venedors del Mercat del Triomf 
 
 
ANNA TÀPIA I NÚRIA PALET QUINTET

 • Ds. 29 de gener, 20 h.
 • Al Centre Cívic M. Aurèlia Capmany (Av. ďÀngel Sallent, 55 - 08224 Terrassa)
 • Anna Tàpia, veu; Núria Palet, veu; Enric Carreras, piano; Xavi Ortiz, baix elèctric; Oriol Cot, bateria

Un quintet liderat per dues cantants que presenta un repertori d'estàndards de jazz interpretats a dues veus de color i registre ben diferents. En un diàleg suggerent, les dues cantants es complementen amb un trio de luxe amb un extens bagatge musical i trajectòria professional. Les seves influències són la música brasilera amb un tint de funk i blues. Juntes comparteixen el gust per la improvisació vocal que no ens deixarà indiferents.

Col·labora: AVV La Maurina, Ass. de Dones Montserrat Roig i Club de la Gent Gran del Districte 4.

 
MAYTE ALGUACIL AND HER TRIO

 • Dv. 4 de febrer, 20 h.
 • Al Casal Cívic Can Parellada (C. d'Amèrica, 33 - 08228 Terrassa)
 • Mayte Alguacil, veu; Rai Paz, guitarra; Pedro Campos, contrabaix; Joan Moll, bateria

Aquest és un grup de jazz format per cinc joves músics que s'han conegut en l'escena musical de Barcelona. Els seus interessos són comuns, buscant l'estètica de les grans agrupacions del passat, interpreten un repertori basat en el songbook americà que engloba les composicions de la cultura popular americana més conegudes amb arranjaments propis que intenten definir el seu so particular. El seu so està influenciat pels grans noms del jazz vocal i instrumental com Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sarah Vauhgan, Frank Sinatra, Chet Baker, Stan Getz, Oscar Peterson, Art Blakey, Milers Davis, Therlonious Monk…

Col·labora: AVV Can Parellada per la Unitat del Nostre Barri


VLTRA! 

 • Dv. 11 de febrer, 20 h.
 • Al Centre Cívic Montserrat Roig (Av. de Barcelona, 180 - 08222 Terrassa)
 • Diana Palau, veu; Paco Weht, baix elèctric i composició; Gilles Stoppey, teclats; Carlos Falanga, bateria i electrònica

La formació Vltra! oferirà un concert de cançons a partir de poemes de les Sinsombrero, les artistes lligades a la Generació del 27. Partint de la necessitat d'establir un diàleg musical amb el seu món poètic, Vltra! fa servir el groove, el jazz electrònic i la música improvisada com a trampolí per endinsar-se a l'univers creatiu d'aquestes artistes trencadores que no han tingut la visibilitat que la seva obra mereix.

Col·labora: AVV Ca n'Anglada

 
ANNA LUNA QUARTET

 • Ds. 12 de febrer, 20 h.
 • Al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (Pl. de la Cultura, 5 - 08225 Terrassa)
 • Anna Luna, veu; Jaume Vilaseca, piano; Roberto Faenzi, bateria; Curro Gálvez, contrabaix

Anna Luna, cantant, guitarrista i compositora catalana presentarà un recorregut per la seva discografia. El seu estil personal ha estat influenciat per la música brasilera, el jazz i els sons mediterranis. Ha recorregut festivals i clubs de Jazz de l'estat Espanyol, Brasil, Alemanya, Itàlia, França i Holanda. Després de 16 anys i 10 discs editats vol fer un recorregut de la discografia amb aquesta formació de quartet que recupera les peces més importants gravades. Standards de la música americana, música popular brasilera i latin jazz amb arranjaments originals.

Col·labora: AVV Poble Nou - Zona Esportiva

 
BIG DANI PÉREZ & ALBERTO BELLO QUARTET

 • Ds. 19 de febrer, 19 h.
 • Al Centre Cívic Alcalde Morera (Pl. de Can Palet, 1 - 08224 Terrassa)
 • Big Dani Pérez, saxo; Albert Bello, guitarra solista; Claudi Làzaro, guitarra rítmica; Joan Motera, contrabaix

L'any 1910 va néixer a un petit poble de Bélgica Django Reinhardt, un guitarrista gitano considerat per molts el creador del jazz manouche o gipsy jazz. Dotze anys més tard, l'any 1922, va néixer a Louisiana el saxofonista afroamericà Illinois Jacquet, potser el primer referent del so Honker. Podem imaginar què hauria passat si aquests dos músics haguessin tingut l'oportunitat de compartir escenari? Albert Bello i Big Dani Pérez, dos dels referents d'aquests estils al nostre país, ens proposen endinsar-nos en aquesta aventura amb un repertori que permet barrejar les dues sonoritats. Un quintet a escena, un concert inèdit i una trobada musical arriscada que fascinarà.

Col·labora: Club de la Gent Gran de Can Palet, AVV de Can Palet i Grup de Dones amb Iniciativa


THE SWING LYONS 

 • Ds. 5 de març, 12 h.
 • Al Mercat de la Independència (Raval de Montserrat, 41 - 08221 Terrassa)
 • Noè Escolà, saxo; Oriol Riart, guitarra; Jose López, contrabaix; Guillem Arnedo, percussió

The Swing Lyons és un projecte musical que neix el 2018 amb la intenció de mostrar una part divertida i distreta del món del Jazz. El projecte està inspirat en l'època del Swing on el ball i els cantants tenien molta importància. Prenen com a referents a artistes com Nat King Cole, Louie Prima o Louis Armstrong... D'aquesta manera s'alimenten d'aquests genis per a oferir un repertori instrumental, cantat i recobert de divertides coreografies i elegància... Tot acompanyat amb una estètica vintage que els fa resplendir.

Hi col·labora: Associació de Comerciants Mercat de la Independència

 
RONALD BAKER QUARTET

 • Concert especial 25 anys del Jazz a Prop!
 • Ds. 5 de març, 20 h.
 • Al Centre Cívic President Macià (Rambla de Francesc Macià, 189 - 08226 Terrassa)
 • Ronald Baker, trompeta i veu; Gerard Nieto, piano; Ignasi González, contrabaix; Xavi Hinojosa, bateria

Quina millor manera de celebrar les 25 edicions del Jazz a Prop que de la mà de Ronald Baker. Trompetista i cantant originari de Baltimore (Estats Units) però resident a París, Baker és un gran improvisador i té una gran capacitat de comunicació amb el públic. Fidel a la tradició, Ronald Baker canta i toca amb una exquisida sensibilitat. Es declara hereu dels grans trompetistes de la història del Jazz, amb un estil càlid i intimista que ha estat comparat amb Miles Davis o Chet Baker. Com a cantant, la seva veu reflecteix influències d'Al Jarreau o George Benson. Baker ha participat en innombrables festivals d'arreu del món, amb els seus grups o com a convidat de músics de la talla de Lou Donaldson, Curtis Fuller o Red Holloway. Deixeble de Donald Byrd, JJ Johonson, George Cables i John Faddis entre altres és sens dubte un dels grans trompetistes de les últimes generacions del jazz nord-americà. L'acompanyarà el seu magnífic trio català integrat per Gerard Nieto al piano, Ignasi González al contrabaix i Xavi Hinojosa a la bateria.

Hi col·labora: AVV Sant Pere Nord