24è Cicle Jazz a prop

 • De l'11 d'abril al 2 de maig de 2021
 • Lloc: set escoles de la ciutat

Terrassa és sinònim de jazz, un estil musical amb gran tradició a la ciutat que torna amb força de la mà de la vint-i-quatrena edició del Jazz a prop. Aquest cicle és un veritable pròleg d'una primavera musical que a Terrassa s'anuncia plena de propostes per a tothom.

Enguany el cicle convertirà diferents patis d'escoles en l'escenari on formacions musicals de diferents estils faran arribar el jazz a tot tipus de públics. Una bona forma, doncs, de democratitzar la cultura. Tots els concerts són gratuïts però es requereix reserva prèvia per respectar l'aforament i les mesures de seguretat davant la situació actual de pandèmia. La reserva d'entrades s'ha de fer a la pàgina web d'Entrapolis.

Aquests espais seran molt més que un escenari musical. Seran veritables punts de trobada on el públic i els intèrprets puguin conviure i establir contacte directe. Al cap i a la fi, el jazz es basa en la proximitat i la complicitat entre músics i públic.

Entitats i associacions han aconseguit de nou que aquest cicle sigui una proposta jazzística de molta qualitat i torni a obrir camí a l'edició del Festival de Jazz de Terrassa.

Gaudim doncs d'aquesta nova proposta de cultura, de música i de jazz a la ciutat!

 

Jazz A Prop. De l'11 d'abril al 20 de maig de 2021.
Descarrega el programa en PDF

Diumenge 11 d'abril a les 12:30 h a l'Escola Agustí Bartra

 • Susana Sheiman, veu; Toni Solà, saxo tenor; Xavi Algans, piano; Ignasi Gonzalez, contrabaix; Xavi Hinojosa, bateria.
 • Susana Sheiman és, sens dubte, una de les millors veus actuals. A les seves innegables facultats vocals naturals, se li sumen una presència escènica i una capacitat de connexió amb l'espectador només reservada a les grans dives del jazz. Estarà acompanyada per una banda integrada per alguns dels músics més sol·licitats de casa nostra, que assegura un coixí instrumental de màxima garantia i qualitat. 
 • Hi col·labora: AV de Ca n'Anglada

Dissabte 17 d'abril a les 12:30 h a l'Escola Auró

 • Iolanda Herrera, veu; Pere Jané, bateria; Manel Casas, guitarra; Octavi Banyuls, teclats; Luis Ceular, baix; Nando Picó, saxo tenor.
 • Els Beating Blues proposen una reinterpretació en clau de blues dels temes més coneguts i admirats de The Beatles. Amb un tractament força eclèctic i original fan una relectura de les seves obres mestres passant-les pel sedàs del blues-swing, el funky-blues, el Rhytm&Blues, el latin-blues, el boogie-woogie, el blues-rock; el shuffle-blues, el reggae-blues, el boogaloo, etc.
 • Hi col·labora: AV de Can Palet, Associació del Club de la Gent Gran de Can Palet i Dones amb iniciativa.

Diumenge 18 d'abril a les 12:30 h a l'Escola El Vallès

 • Dani Rambla, piano; Pep Coca, contrabaix; Oriol Cot, bateria; Guim Garcia, saxo alt.
 • Una formació acostumada a interpretar junts la improvisació jazzística en diversos àmbits. Els autors escollits són Tolliver, Wayne Shorter, T.Monk i alguna incursió sorpresa de collita pròpia. La base rítmica del trio format per Dani Rambla, piano, Pep Coca, contrabaix i Oriol Cot, bateria, acompanyaran i flirtejaran amb les improvisacions del saxo alt de Guim G. Balasch, destacat figura del jazz català.
 • Hi col·labora: AV La cogullada, AV La Maurina, Associació de dones Montserrat Roig i Club de la Gent Gran del Districte 4.

Dissabte 24 d'abril a les 12:30 h a l'Escola Enxaneta

 • Tomàs Fosch, piano; Arnau Gil, guitarra i composició; Emilio Martin, contrabaix i baix elèctric; Jordi Gardeñas, bateria. Convidat: Vicent Pérez, trombó.
 • Arnau Gil presenta el seu primer disc, Mecànica Vital (Microscopi 2019), pel que s'ha rodejat de moltes col·laboracions excepcionals, representa una síntesi de la música que ha compost els darrers anys i amb el que ens proposa un viatge inspirat en el procés de l'autoconeixement a través dels sons de la guitarra i l'exploració d'un llenguatge personal. 
 • Hi col·labora: AV de Sant Pere i AV Poble Nou-Zona Esportiva

Diumenge 25 d'abril a les 12:30 h a l'Escola Sant Llorenç del Munt

 • Txema Riera, orgue Hammond B3; Santi de la Rubia, saxo tenor; Dani Pérez, guitarra; Roger Gutiérrez, bateria.
 • Txema Riera presenta Alegoria, un pas més en el seu projecte que compta amb Dani Pérez a la guitarra, i amb el bateria Roger Gutiérrez, i s'hi afegeix la incorporació del saxofonista Santi de la Rubia, un company de viatge amb qui comparteix afinitats i complicitats. Jazz modern, contemporani i fresc, que neix de la tradició per conduir-nos per camins a vegades coneguts, d'altres inesperats.
 • Hi col·labora: AV Sant Llorenç

Dissabte 1 de maig a les 12:30 h a l'Escola Josep Ventalló

 • Carola Ortiz, veu, clarinet i composició; Bartolomeo Barenghi, guitarres; Sandrine Robilliard, violoncel; Pau Lligadas, contrabaix; Marcelo Woloski, percussions.
 • Pecata Beata és el tercer àlbum com a compositora de Carola Ortiz. En aquest nou treball ha musicat un recull de poesia catalana d'autores com Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal i Montserrat Abelló entre d'altres. Tot i tenir una forta inspiració en el folklore de Catalunya i la fusió de músiques mediterrànies, l'inquietud per noves melodies, fan que la música d'aquest nou projecte soni amb un segell propi inconfusible. El seu talent està marcat per la llibertat creativa i la receptivitat cap a les tradicions musicals més diverses. Spirala, el seu segon treball, va ser inclòs a la llista dels millors enregistraments internacionals de l'any 2019 del prestigiós musicòleg, periodista i escriptor Ted Gioia.
 • Hi col·labora: AV de Can Parellada per la unitat del barri

Diumenge 2 de maig a les 12:30 h a l'Escola Les Arenes

 • Oriol Vallès, trompeta; Irene Reig, saxo alt; Lluc Casares, saxo tenor; Giuseppe Campisi, contrabaix; Joan Casares, bateria
 • Per decret oficial, queda declarat el Dia del Gruny. Amb l'objectiu de pal·liar l'actual situació d'excepcionalitat, tota forma de comunicació que no sigui articulada a través de grunys, rugits i remucs és considerada avui il·legal i perseguida. The Changes, el nou col·lectiu discogràfic emergent, presenta així la seva recent publicació, un conjunt de peces que faran les delícies dels més peluts.
 • Hi col·labora: AV Les Arenes