La primera ruta literària que us presentem és la de la novel·la La teranyina de l'escriptor Jaume Cabré. La ruta i la selecció dels textos ha estat dissenyada per Montserrat Busquet i Jaume Closa.
 

La ruta que proposem pretén fer un recorregut per la Terrassa de principis del segle XX, a través dels seus carrers, els seus vapors, els espais d'oci d'obrers i amos, així com les seves cases. Feixes és el nom que inventa l'autor per amagar la ciutat de Terrassa. Al llarg de la ruta descobrirem indrets poc coneguts de la ciutat i ens farem una idea de com devien ser a començaments del segle.

A la novel·la, Cabré retrata la societat d'aquells anys, i hi reflecteix els esdeveniments històrics ocorreguts com a conseqüència de la guerra d'Àfrica, l'anomenada Setmana Tràgica, escenari històric de la narració. Descobrirem la diferència entre la vida dels senyors i la dels obrers de les fàbriques i les lluites intestines d'uns i altres per aconseguir més cotes de poder. 

Accediu a la ruta:

Per descarregar la ruta literària en pdf

La ruta es va inaugurar el dia 28 de novembre de 2015 i va comptar amb la presència de l'autor, Jaume Cabré, del director de la pel·lícula, Toni Verdaguer, i d'un dels guionistes, Vicenç Villatoro. Durant la ruta es va fer una lectura de fragments de l'obra a càrrec de Rosa Aguado.

 

Més informació: