Narradors de la NitEn temps i data assenyalada la bct xarxa us convida a una màgica sessió de narració oral.

Aquest cicle, d'espectacles per a adults, va prendre el nom del meravellós llibre, Els Narradors de la nit de Rafik Schami, on un grup d'amics es reuneix cada nit per explicar-se històries els uns als altres.

A l'antiga Biblioteca Soler i Palet van arrencar les nostres sessions de narració oral per al públic jove i adult de la biblioteca. Aleshores buscàvem rememorar les vesprades del grup d'amics que Rafik Schami conjurava al llibre ELS NARRADORS DE LA NIT.

Aquells amics feien roda per explicar-se unes històries plenes de fantasia, volien tornar la veu a Salim, un cotxer de Damasc, fabulador extraordinari que havia emmudit de sobte.

Nosaltres posàvem les petites taules del cuarto de reixa, la sala infantil, en rotllana i a llum de les espelmetes us convidàvem a compartir contes, narracions, acudits cargolescos... conjuràvem la por a l'octubre i la tendresa per Nadal i tothora l'humor. La sabíeu aquesta? Doncs d'aquí prové ELS NARRADORS DE LA NIT.

Aquesta és l'experiència que volem compartir durant la Festa Major, per volts de Tots Sants, per Nadal o per Sant Jordi.

 

Divendres, 28 de juny:

  • 21.00 h. Narradors de la Nit: "La nit als ulls", al pati de la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1). A càrrec de Sherezade Bardají. Espectacle de narració per a persones adultes. Sinopsi: Guerrilleres, analfabetes, putes, pastores i clandestines: el viatge de cinc dones que lluiten des dels extrems de la vida. Era la revetlla de Sant Joan de 1959, però la meva iaia esperava un tren que trigava un dia i mig per anar d'Andalusia a Catalunya. Anava tan lent que quan arribava a la zona de València treien les mans per les finestretes per agafar les taronges dels arbres. Del poble a la ciutat: la meva iaia era pastora va néixer i créixer en un bosc de llops, de mussols, d'arbres centenaris. Mirava per la finestra d'aquell tren i bocabadada, veia com els edificis començaven a ocupar el lloc dels boscos. Alguns anys més tard, quan jo vaig arribar al món amb els ulls plens de curiositat i nits desvetllades, vaig començar a fer preguntes a les meves àvies, a les meves ties i a la meva mare. Tot i que de vegades em deien: "Nena, no preguntis tant!" Però vaig continuar insistint i em van explicar la història de totes aquelles dones i d'aquell tren que els va portar fins a una nova ciutat on omplir les nits de nous somnis. Web de l'espectacle amb imatges per a crear el cartell: https://sherezadebardaji.com/ca/p/espectacles-per-a-adults/la-nit-als-ulls-5-26 Organitza: Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa. Activitat sense inscripció prèvia. Per a més informació, a la Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 - Telèfon 93 789 45 89 - [email protected]