L'Ajuntament de Terrassa us ofereix, a totes les escoles i instituts de la ciutat, la possibilitat de participar d'activitats gratuïtes relacionades amb la mobilitat.

Aquestes activitats són experiències pilot i estan basades en experiències d'èxit de diversos països d'Europa, per la promoció i la sensibilització dels problemes ambientals, i de la necessitat de promoure el canvi modal, incloent la promoció dels transports alternatius al vehicle privat i al vehicle motoritzat.

A continuació us oferim més informació dels cursos disponibles:

Cursos de bici "Ambicia't a l'institut"

ambiciat

Aquest projecte consisteix en la realització de cursos de formació adreçat als alumnes de 6è de primària o 1r d'ESO dels centres educatius de la ciutat, per tal d'assolir la seva capacitació per desplaçar-se per la ciutat en bicicleta de manera autònoma i en condicions òptimes de seguretat. La particularitat d'aquesta formació, inspirada en el mètode Bikeability del Regne Unit, és que després d'uns exercicis en els patis de les escoles, l'alumnat es desplaça a una zona de pràctiques amb condicions reals de circulació (amb unes condicions de trànsit calmat i cruïlles amb bona visibilitat) i amb la supervisió de personal instructor especialment habilitat.

L'Ajuntament de Terrassa va començar a impartir aquesta formació l'any 2012 i va ser pionera a Espanya. S'ha dut a terme de forma ininterrompuda fins a l'any 2023, amb una participació total de 6.438 alumnes de 29 centres educatius. Actualment, no s'ofereixen aquests cursos.

Aquest és el Manual per impartir cursos de conducció de bicicletes als centres d'educació de Terrassa que es va publicar a l'inici del projecte, i ha servit de base per elaborar la metodologia impulsada de Factoria de Ciclistas amb el nom Una bici más i detallat en aquest manual editat per la DGT: ¿Cómo formar ciclistas?.

Cursos de transport públic "Viatjo amb Tu!"

viatjoambtu

"Viatjo amb tu!" És un programa educatiu, adreçat als alumnes de Cicle Superior de Primària amb el qual es vol apropar la utilització del transport urbà als nens i nenes que per l'edat comencen a desplaçar-se sols i soles, ja sigui per anar a l'escola o en el seu temps lliure i, alguns d'ells, el curs vinent hauran de desplaçar-se cap a un nou centre al qual potser només hi podran accedir amb transport urbà o cotxe.