El reagrupament familiar és el procés que inicia una persona estrangera (amb autorització de residència i treball) per tal de reunificar els membres familiars de primer grau que es troben en un país extracomunitari.

Informe d'adequació de l'habitatge

Per iniciar el tràmit de reagrupament familiar o renovar l'autorització de residència de persones reagrupades, cal sol·licitar l'Informe d'adequació de l'habitatge. El Departament d'Igualtat i Feminisme, mitjançant la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme gestiona aquest tràmit a partir d'una proposta elaborada per l'ajuntament del municipi on resideix la persona sol·licitant.

Quan la persona sol·licita l'Informe d'adequació de l'habitatge1, des de l'Ajuntament de Terrassa es realitza una visita al domicili per comprovar si es compleixen les condiciones d'habitabilitat requerides per al reagrupament. 

  1. S'aconsella la presentació d'un pen drive amb tota la documentació d'aquest tràmit que serà descarregada i digitalitzada pel personal de l'oficina d'atenció al ciutadà al mateix moment.

Hi ha dos tipus d'Informe d'adequació de l'habitatge:

Model Inf01 

Model Inf04

Qui pot sol·licitar l'Informe d'adequació de l'habitatge?

Les persones estrangeres extracomunitàries majors d'edat que disposin d'autorització de residència renovada i estiguin empadronades a Terrassa.

A més, en el cas de l'INF04 cal que hi hagi un canvi de domicili respecte del que es va acreditar en el moment del reagrupament.

Com es pot sol·licitar l'Informe d'adequació de l'habitatge?

On es pot trobar més informació?

  • Des del Servei de Ciutadania s'ofereixen sessions grupals d'assessorament especialitzat sobre aquest procediment en col·laboració amb CITE i AMIC. Per més informació, podeu contactar amb el Servei de Ciutadania.
  • Assessorament individual a càrrec de:

                CITE  - CCOO

  • Carrer Unió 23, 08221 Terrassa
  • Tlf. 93 780 75 62
  • Correu electrònic: [email protected]

                AMIC - UGT

  • Carrer Unió 23, 08221 Terrassa
  • Tlf. 93 780 93 66 
  • Correu electrònic: [email protected]