Drets de les persones consumidores
- Telèfon:
- 937 397 429
- Adreça electrònica:
- [email protected]
- Correu postal:
- Ctra. de Martorell, 95 2a planta (08224 Terrassa)
Del 13 al 19 de març, Terrassa celebra la 23a Setmana del Consum Responsable amb l'objectiu principal d'informar la ciutadania sobre els drets i les obligacions de les persones consumidores i sensibilitzar sobre el consum responsable, en col·laboració amb el Servei d'Emprenedoria i Economia Social, el Servei de Solidaritat i Cooperació Internacional i altres entitats de la ciutat.
Programa d'activitats:
De dilluns 13 a divendres 17 de març
Horari: de 10:10 a 10:25 h
Dimarts 14 de març
Trobada amb grups de consum, pagesia i ciutadania per posar en comú opinions i coneixements sobre alimentació i el consum conscient.
Dimecres 15 març
Trobada amb expertes en tèxtil, comerç just i ciutadania per parlar sobre la roba i el consum conscient.
Dijous 16 de març
Trobada amb ciutadania per parlar sobre energia i el consum conscient al sector energètic.
Divendres 17 de març
La gimcana consistirà en la realització en grups d'un conjunt de proves relacionades amb el consum i el comerç als carrers del centre de la ciutat. En aquesta edició participarà l'alumnat de 6è de primària de les escoles Francesc Aldea i Les Arenes.
Els premis que s'atorgaran als participants consistiran en vals de compra per a botigues de llibres, esports i instruments de música.
La cloenda comptarà amb l'espectacle "A quant va la mel?" de la Tresca i la Verdesca.
Mercat de productes i serveis de comerç just, social i local per tal de promoure el consum responsable mitjançant una mostra de productes tèxtils, d'alimentació, cultura i subministraments. Hi participen 13 empreses i entitats d'economia social de la ciutat.
Aquesta iniciativa neix com una de les accions al voltant de la candidatura de Terrassa com a Ciutat del Comerç Just, i dóna a conèixer els productes que les entitats i les empreses de l'economia social de la ciutat poden oferir.
El Just Mercat consistirà en un espai on 13 empreses i entitats de la ciutat vinculades al consum responsable oferiran els seus productes. Així, a l'espai destinat al tèxtil responsable, trobarem empreses que treballen gran part del procés a la ciutat o que comercialitzen roba de segona mà, entre elles hi haurà EnRenou Artesania, Lesbiathan, la Fundació Maria Auxiliadora, Sanfilippo o La Oka. A la zona d'alimentació trobarem empreses com Alternativa3, que comercialitza productes alimentaris de comerç just, i L'Egarenca, una cooperativa de productes agroecològics i de proximitat. A l'àmbit de cultura i subministraments comptarem amb la presència d'empreses i entitats comercialitzadores de productes culturals com Abacus i Katazuke.cat, així com les cooperatives sense ànim de lucre que treballen en els sectors estratègics d'energia, mobilitat, telefonia, internet i banca ètica, Som Energia, Som Mobilitat, Som Connexió i Fiare Banca Ètica.