L'any 2024, l'Ajuntament ha fet una aposta per una fiscalitat justa i moderada, amb l'objectiu d'assolir el compromís de posar al dia la ciutat. Després de 3 anys en què la pressió fiscal s'ha mantingut congelada, l'any 2024 s'ha previst un increment moderat del 3,5%. 

Novetats 2024

Pla Personalitzat de Pagament
Entra en vigor el nou Pla Personalitzat de Pagament, que permet a la ciutadania decidir quan pagar els seus impostos d'acord amb la seva economia personal. Els pagaments es poden fer en 4, 6 o 12 terminis anuals. Per acollir-se a aquesta modalitat cal sol·licitar-ho a l'Oficina Virtual Tributària

Taxa de residus
S'adequa per avançar en el compliment de la norma europea que estableix que la taxa ha de cobrir tot el cost del servei, com a molt tard, l'any 2025. Per millorar-ne la gestió, Terrassa ha apostat per un nou model, que diferencia la recollida de residus -que seguirà en mans d'Eco-equip- del seu tractament, que assumirà el Consell Comarcal del Vallès Occ. El nou sistema comporta dues taxes. 

Abastament d'aigua
Per incentivar el consum responsable d'aigua, s'adequa el sistema tarifari tenint en compte el consum per persona i dia. Amb un consum responsable es pagarà igual o menys que al 2023, mentre que el nou sistema penalitza si es fa un consum elevat. També es millora la tarifa social i es preveuen rebaixes en l'àmbit comercial.

 

Formes de pagament
L'Oficina Virtual Tributària és el mitjà prioritari per abonar els impostos i les taxes municipals, ja que suposa una important simplificació dels tràmits. Aquesta modalitat permet fer pagaments puntuals i domiciliar els rebuts.
Tanmateix, existeixen alternatives:

  • Als caixers automàtics del BBVA i als del Banc Sabadell que tinguin lector de codi de barres.
  • Al caixer automàtic de pagament ubicat al Centre Cívic Montserrat Roig (Avda. Barcelona, 180 08222).
  • A les oficines de Correus (amb un cost addicional a càrrec de la persona contribuent).
  • A totes les Oficines d'Atenció Ciutadana, només amb targeta bancària.
  • Per telèfon, trucant al 010 ( 93 739 70 31, si es truca des de fora de Terrassa) 

 

Bonificacions i altres informacions
En aquest enllaç podeu consultar les bonificacions dels impostos i taxes municipals i d'altres informacions d'interès fiscal.

 

Comunicació electrònica amb l'Ajuntament
És recomanable que registreu el vostre correu electrònic i telèfon mòbil de contacte a través de la Seu Electrònica, accedint a «La meva carpeta»/ «Dades de contacte». D'aquesta manera garantireu la recepció de tots els avisos i comunicacions de l'Ajuntament de Terrassa que vagin adreçats al vostre nom.

 

Calendari fiscal 2024

Més informació sobre el pagament de tributs i multes https://seuelectronica.terrassa.cat/web/seu/pagaments

Relació d'impostos i taxes

https://seuelectronica.terrassa.cat/web/seu/cataleg-de-tramits