Us presentem aquí un històric de les diferents accions que el servei desenvolupa:

2022

Desembre

 • Mapathon

Imatge dels alumnes de la FOOTCom cada any l'Ajuntament de Terrassa col·labora amb l'UPC per organitzar la jornada de la Mapathon, on es localitzen punts febles vers l'accessibilitat. Aquest any s'ha fet una nova edició i el treball s'ha desenvolupat en els interiors de la FOOT.

Novembre

 • 10 anys del Pacte Terrassa per l'accessibilitat universal

Imatge àrea de les persones assistents a la celebració del pacteActe de celebració dels 10 anys del pacte Terrassa per l'Accessibilitat universal amb la participació de les entitats i els responsables de diversos serveis municipals. Es van explicar les estratègies en matèria d'accessibilitat que es volen adoptar, es va presentar la feina feta d'aquests anys. La cloenda va ser a càrrec de Lisi band amb una actuació musical interpretada per intèrpret en llengua de signes.

 • Reunió amb Museu

Entitats de la Taula de Capacitats Diverses conjuntament amb el servei de Museu Terrassa, van participar en una jornada on es van fer propostes de millora de l'accessibilitat per poder elaborar un pla d'actuació. 

 • Pictogrames Parc Vallès

Imatge dels nens penjant els pictogrames als establiments de Parc VallèsTreball transversal amb Heura i joaquima Vedruna conjuntament amb Parc Vallès per millorar l'accessibilitat cognitiva amb la col·locació de pictogrames als comerços i establiments del recinte.

Juny

 • Comissió d'Accessibilitat

Imatge de cadires de rodes validant camins de l'anella verda Objectius de la reunió: visitar i validar els camins de l'Anella     Verda proposats per ser accessibles. 

 

Maig

 • Comissió d'Accessibilitat

Objectius de la reunió: proposar camins de l'anella verda per ser camins accessibles i definir quines condicions han de complir i per quins camins es començarà a treballar. 

Març

 • Pla d'Accessibilitat als Equipaments

Inici de la recollida de dades per la redacció del nou pla d'accessibilitat dels equipaments municipals. 

Febrer

 • Comissió d'Accessibilitat tracte adequat

Objectius de la reunió: treball transversal de tracte adequat amb Mútua i CST per millorar l'atenció per part dels operadors sanitaris vers les persones amb discapacitat.

2021

Octubre

 • Conveni col·laboració amb Parc Vallès

Signatura del conveni de col·laboració amb Parc Vallès que regula el bon ús l'estacionament privat d'accés públic sense barreres. Aquest acord permet que en cas d'infracció de trànsit que es dugui a terme en aquest recinte privat, es puguin activar els serveis de la Policía Municipal per tal de formular les denúncies pertinents.

 • Comissió d'accessibilitat 

Imatge de les entitats de la comissió d'accessibilitat validant un carrer amb plataforma únicaObjectius de la reunió: Validació amb les entitats de la comissió d'accessibilitat, la nova plataforma única de portal nou.

 

 

 • Campanyes Terrassa Trenca Barreres

Cartell campanya: tu t'estalvies 5 minuts a mi m'obligues a fer mil voltesL'Ajuntament impolsa tres campanyes per fer la mobilitat més accessible, ús de pictogrames als autobusos per promoure l'autonomia personal i la comprensió de l'ús d'aquests.Campanya posa't al meu lloc, no aparquis al meu lloc'' per sensibilitzar a la ciutadania del bon ús de les places d'aparcament reservades y l'adaptació de 146 passos de vianats dels voltants escolars amb una seqüencia de pictogrames per potenciar l'autonomia dels vianants.

Juliol

 • Pictogrames TMESA
Objectiu i continguts: Coordinació tècnica i de treball transversal vers l'accessibilitat cognitiva relacionada amb el transport públic a la ciutat.
Participants: TMSA, Servei Promoció Accessibilitat i Servei de Capacitats Diverses.

Maig

 • Visita al Cinema Catalunya

Escoles d'educació especial davant del Cinema Catalunya

Seguim fent passos endavant per la millora de l'accessibilitat,
també en els edificis municipals. Avui hem realitzat una visita al Cinema  Catalunya, amb l'Oficina d'Accessibilitat municipal i un grup  d'avaluadors d'accessibilitat cognitiva on participen entre d'altres  Fupar i l'Escola Crespinell. L'objectiu de la iniciativa ha estat detectar   de primera mà aquells elements que es puguin treballar per a millorar l'accessibilitat d'aquest cinema.

 • Visita a l'Hospital de Terrassa

Imatge equip Hospital Terrassa amb la regidora i les entitats Amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat als centres sanitaris, des de   l'oficina d'accessibilitat conjuntament amb l'entitat Prou Barreres i la   Regidora, rebuts pels directius del consorci sanitari de Terrassa. S'ha   fet una visita al servei d'urgències, consultes externes, hospitalització   i radiologia de l'Hospital de Terrassa, per identificar quines mancances i barreres físiques es troben els pacients amb capacitats diverses i estudiar la millor manera de resoldre-les.

Març

 • Comissió d'accessibilitat amb Mútua i CST

Objectius de la reunió: Coordinació amb Mútua i CST en la creació d'una taula de treball conjuntament amb l'Ajuntament de Terrassa i les entitats per la millora de l'accessibilitat en l'atenció hospitalària.

Febrer

 • Comissió d'accessibilitat 

Objectius de la reunió: Participació de les entitats en les aportacions per a la maqueta del pla d'accessibilitat de Terrassa. 

Gener

 • L'Ajuntament adquireix 15 bucles magnètics per millorar l'atenció a les persones sordes o amb una disminució auditiva

Imatge d'un bucle magnètic davant de la Masia Freixa

S'han repartit quinze bucles magnètics a diversos espais municipals i a diferents oficines d'atenció ciutadana.