Família Casals Ibáñez. Figura de la Immaculada Concepció de Maria. Autor: Miguel Ros Orta (1949).diumenge 11 de març a les 11 del matí 

Visita comentada gratuïta "La dona és protagonista" 

Lloc: Complex Funerari de Terrassa (Carretera de Moncada, 789)

Dins dels actes comemoratius del Dia Internacional de les Dones, el Museu de Terrassa i la Funerària de Terrassa SA han sumat esforços per organitzar aquesta visita comentada al Cementiri Municipal de Terrassa en la qual la dona és la protagonista.

L'arquitecte Melcior Vinyals va concebre el cementiri com un gran jardí. La distribució presenta zones diferenciades: el bosc amb sepultures monumentals, la intermèdia amb una decoració de format reduït i els nínxols a la part més moderna.

L'itinerari "La dona és protagonista" mostra com la figura femenina ha estat plasmada en l'art funerari.

Trobem la dona que plany, la ploracossos, una figura de solitud, aïllada; la dona mare, que sofreix i que es representa amb la figura de la Verge Maria; la dona com al·legoria del pas del temps, de les edats de l'ànima; la dona angèlica que acompanya l'ànima en el seu viatge; etc.

Cada artista veu i representa la dona segons el seu criteri. El resultat: peces de tipologies, concepcions, models, materials i factures diverses i diferents.

La ruta que us presentem us permetrà apropar-vos a l'obra en marbre de Miquel Ros, en pedra de Carles Armiño, en terracota de Cèsar Cabanes, en mosaic de Santiago Padrós, en bronze de Joan Borrell i Nicolau o en acer inoxidable de Ferran Bach-Esteve. Acabarem el recorregut davant de l'obra "Terrassa agraïda" (2005) de la ceramista Elisa Bassiner.

Activitat gratuïta. 

Places limitades. Cal inscripció prèvia al telèfon 900 268 268 

Per arribar-hi podeu agafar l'autobús L1 o LH.