18 d'octubre de 2022. Transinlab Jornada d'ocupabilitat i persones trans*

L'Ajuntament de Terrassa, acull la jornada Transinlab, dirigida a conèixer la realitat de les persones trans* en l'àmbit laboral, obtenir recursos, detectar oportunitats i reptes de millora en matèria d'ocupació.

La jornada s'emmarca en un conjunt d'accions promogudes per la Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya que permeten seguir connectant les persones i entitats LGTBI+, les empreses i les administracions públiques, per compartir experiències i crear sinergies de col·laboració entre aquestes.

Neix com a fruit del compromís de la Xarxa per l'impuls de les polítiques LGTBI+ i per la defensa dels drets fonamentals del col·lectiu, concretament de les persones trans*. Gràcies a aquest treball conjunt, en els darrers anys s'han dut a terme diferents accions de les que destaquen l'elaboració de dues guies amb l'objectiu de millorar la inserció laboral de les persones trans*.

En la seva elaboració van participar professionals vinculats a diversos àmbits de l'ocupació i de la igualtat de gènere i polítiques LGTBI+ de diferents ens que formen part de la Xarxa: Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya. Es va comptar amb la participació de referents del propi col·lectiu i d'especialistes en la matèria LGTBI+ com Miquel Missé, sociòleg, consultor i formador en polítiques públiques per la diversitat sexual i de gènere.

Transinlab pretén posar sobre la taula diferents problemàtiques que afecten a gran part de les persones trans* a Catalunya tals com l'atur, la dificultat per trobar oportunitats laborals, etc… alhora que permetrà teixir aliances, conèixer projectes i programes actius, obrint-nos a un diàleg enriquidor que donarà continuïtat a aquest camí iniciat amb l'objectiu d'afiançar el canvi i seguir promovent polítiques LGTBI+ que donin resposta a les diferents necessitats pròpies d'una realitat diversa.

Jornada Transilab, de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya. Revista Igualtat i Ciutadania Diputació de Barcelona. 

 

___________________________________________________

25 i 26 de febrer de 2021. Congrés anual de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya.

L'Ajuntament de Mataró acull el Congrés anual de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya. "Créixer més enllà del gènere. Polítiques municipals feministes per la diversitat sexual i de gènere en la infància i l'adolescència".

El 25 i 26 de febrer de 2021, l'Ajuntament de Mataró acull el Congrés anual de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, un espai de trobada, reflexió i debat. Enguany es realitzarà majoritàriament en format virtual a excepció d'algunes activitats. L'objectiu del Congrés és visibilitzar les línies de treball, els projectes i els reptes de futur en les polítiques municipals per la diversitat sexual i de gènere en l'àmbit concret de la infància i l'adolescència. Per fer-ho, es comptarà amb diverses persones expertes que des d'administracions locals i projectes d'intervenció convidaran a reflexionar sobre aquestes qüestions.

 

 

 

 

___________________________________________________

25/05/2018. II Jornades de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

Santa Coloma de Gramenet acull les segones jornades de treball de la Xarxa, a la Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré. El tema principal d'aquestes jornades de treball gira al voltant de les VIOLÈNCIES.

Programa

_________________________________________________________

27/01/2017. I Jornades de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

Sabadell acull el 27 de gener de 2017 les primeres jornades de treball de la Xarxa, que porten per títol "Les polítiques LGTBI al món local, articulacions i aliances". Hi han assistit més de 300 persones.

Programa

 

_________________________________________________________

28/06/2016. Presentació de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

El 28 de juny de 2016 té lloc a Cerdanyola del Vallès la presentació pública de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, amb la participació de diversos ajuntaments.