18 d'octubre de 2022. Transinlab Jornada d'ocupabilitat i persones trans*

L'Ajuntament de Terrassa, acull la jornada Transinlab, dirigida a conèixer la realitat de les persones trans en l'àmbit laboral, obtenir recursos, detectar oportunitats i reptes de millora en matèria d'ocupació.

La jornada s'emmarca en un conjunt d'accions promogudes per la Xarxa de Municipis LGTBIQ+ de Catalunya que permeten seguir connectant les persones i entitats LGTBIQ+, les empreses i les administracions públiques, per compartir experiències i crear sinergies de col·laboració entre aquestes.

Neix com a fruit del compromís de la Xarxa per l'impuls de les polítiques LGTBIQ+ i per la defensa dels drets fonamentals del col·lectiu, concretament de les persones trans. Gràcies a aquest treball conjunt, en els darrers anys s'han dut a terme diferents accions de les que destaquen l'elaboració de dues guies amb l'objectiu de millorar la inserció laboral de les persones trans*.

En la seva elaboració van participar professionals vinculats a diversos àmbits de l'ocupació i de la igualtat de gènere i polítiques LGTBIQ+ de diferents ens que formen part de la Xarxa: Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya. Es va comptar amb la participació de referents del propi col·lectiu i d'especialistes en la matèria LGTBIQ+ com Miquel Missé, sociòleg, consultor i formador en polítiques públiques per la diversitat sexual i de gènere.

Transinlab pretén posar sobre la taula diferents problemàtiques que afecten a gran part de les persones trans* a Catalunya tals com l'atur, la dificultat per trobar oportunitats laborals, etc… alhora que permetrà teixir aliances, conèixer projectes i programes actius, obrint-nos a un diàleg enriquidor que donarà continuïtat a aquest camí iniciat amb l'objectiu d'afiançar el canvi i seguir promovent polítiques LGTBIQ+ que donin resposta a les diferents necessitats pròpies d'una realitat diversa.

Jornada Transilab, de la Xarxa de Municipis LGTBIQ+ de Catalunya. Revista Igualtat i Ciutadania Diputació de Barcelona. 

 

___________________________________________________

25 i 26 de febrer de 2021. Congrés anual de la Xarxa de Municipis LGTBIQ+ de Catalunya.

L'Ajuntament de Mataró acull el Congrés anual de la Xarxa de Municipis LGTBIQ+ de Catalunya. "Créixer més enllà del gènere. Polítiques municipals feministes per la diversitat sexual i de gènere en la infància i l'adolescència".

El 25 i 26 de febrer de 2021, l'Ajuntament de Mataró acull el Congrés anual de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, un espai de trobada, reflexió i debat. Enguany es realitzarà majoritàriament en format virtual a excepció d'algunes activitats. L'objectiu del Congrés és visibilitzar les línies de treball, els projectes i els reptes de futur en les polítiques municipals per la diversitat sexual i de gènere en l'àmbit concret de la infància i l'adolescència. Per fer-ho, es comptarà amb diverses persones expertes que des d'administracions locals i projectes d'intervenció convidaran a reflexionar sobre aquestes qüestions.

 

 

 

 

___________________________________________________

25/05/2018. II Jornades de la Xarxa de Municipis LGTBIQ+ de Catalunya

Santa Coloma de Gramenet acull les segones jornades de treball de la Xarxa, a la Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré. El tema principal d'aquestes jornades de treball gira al voltant de les VIOLÈNCIES.

Programa

_________________________________________________________

27/01/2017. I Jornades de la Xarxa de Municipis LGTBIQ+ de Catalunya

Sabadell acull el 27 de gener de 2017 les primeres jornades de treball de la Xarxa, que porten per títol "Les polítiques LGTBIQ+ al món local, articulacions i aliances". Hi han assistit més de 300 persones.

Programa

 

_________________________________________________________

28/06/2016. Presentació de la Xarxa de Municipis LGTBIQ+ de Catalunya

El 28 de juny de 2016 té lloc a Cerdanyola del Vallès la presentació pública de la Xarxa de Municipis LGTBIQ+ de Catalunya, amb la participació de diversos ajuntaments.