Oberta convocatòria 2021.

Ajudes a l'accessibilitat del Catàleg PUA 2018

 

Què és?

La "Prestació social de caràcter econòmic de dret de concurrències d'atenció social a les persones amb discapacitat" són ajuts econòmics convocats anualment pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. L'objectiu d'aquesta prestació és contribuir a les despeses ocasionades per l'adquisició de productes i actuacions destinades a promoure l'autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial amb mesures compensatòries per tal de millorar-ne la qualitat de vida i fomentar-ne la integració social.

Contempla diferents conceptes (prestacions per a la mobilitat i transport,  per a l'autonomia personal i la comunicació, i productes de suport per a persones amb discapacitat visual, auditiva, física, intel·lectual o derivada de salut mental).  Entre altres, inclouen ajudes a l'accessibilitat per adquirir determinats productes de suport que s'instal·len sense grans actuacions a l'edifici:

  • Cadira per pujar i baixar escales (cal ajuda de dues persones assistents).
  • Rampes manuals portàtils (cal ajuda d'una persona assistent).
  • Aparell salvaescales portàtil (amb l'ajuda d'un assistent).
  • Automatisme de portes.
  • Cadira salvaescales amb instal·lació de guia fixada a la paret (per a persones amb barem de mobilitat que tenen dificultats per superar escales, però poden fer transferències. No permet el desplaçament de la persona en la cadira de rodes. Queda exclosa la instal·lació en escales d'espais comuns de comunitats de propietaris).
  • Plataforma salvaescales o elevador vertical (permeten traslladar la persona asseguda a la cadira de rodes pels diferents nivells de l'habitatge habitual. Queda exclosa la instal·lació en escales d'espais comuns de comunitats de propietaris).

Les ajudes PUA no contemplen cap concepte d'obres a l'habitatge ni als espais comuns dels edificis d'ús residencial. 

Torna a l'índex

Qui la pot demanar?

Les persones amb discapacitat reconeguda amb anterioritat als 65 anys i que compleixin la resta de condicions i requisits establerts. 

En el cas de la majoria d'ajudes a l'accessibilitat, no hi poden accedir les persones que ocupen places en residències (consulteu l'ordre de convocatòria per saber el detall de qui pot optar o no a cada tipus d'ajuda). L'habitatge on s'actuarà ha de ser on estigui empadronada la persona.

Torna a l'índex

Quan i on puc sol·licitar les ajudes?

Entre el 22 de Setembre i el 21 d'octubre, a les Oficines d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat a Terrassa:

Torna a l'índex

Més informació

Torna a l'índex

Data d'actualització d'aquest apartat: Octubre 2021.