Podeu realitzar la Baixa definitiva al Registre de la Direcció General de Trànsit que es tramita per retirada de turismes, ciclomotors i motocicletes de la circulació al final de la seva vida útil mitjançant aquest tràmit que està disponible a la seu electrònica.

 

Egarvia dóna de baixa el teu vehicle
L'Ajuntament de Terrassa ofereix un servei de retirada de vehicles de manera gratuïta a través de l'empresa municipal Egarvia.

Per donar de baixa el teu vehicle només t'has de dirigir a Egarvia i sol•licitar (aportant el DNI i una autorització) que es realitzin els tràmits per donar-lo de baixa a la Direcció General de Trànsit i el seu posterior desballestament.

Una part dels vehicles gestionats amb Egarvia serviran per contribuir al desenvolupament de les activitats pràctiques i de formació del Parc de Bombers de Terrassa. Els utilitzaran per la realització de les pràctiques de rescat i excarceració, gràcies al conveni de col•laboració que l'Ajuntament de Terrassa va signar amb Bombers i el Departament d'Interior.

Un vehicle abandonat, contamina
Un vehicle abandonat suposa un problema de contaminació a causa de les quantitats de pols, vidres trencats, llantes perforades i rosegadors que pot arribar a generar. A més, en temps de pluja, els vehicles acumulen aigua i acaben convertint-se en llocs propicis per a la criança de mosquits i focus d'infeccions.

Es pot fer una reclamació per a la retirada de vehicles abandonats quan:

  • Quan un vehicle amb placa de matricula o amb signes visibles d'identificació estigui estacionat per un període superior a un mes al mateix lloc i presenti desperfectes que facin impossible el desplaçament pels propis mitjans.
  • Quan un vehicle estigui estacionat sense plaques de matrícula ni possibilitat d'identificar per un període superior a un mes.

Accediu a fer la reclamació

Sancions per deixar un vehicle abandonat
L'Ordenança de Mobilitat de l'Ajuntament de Terrassa contempla sancions per aquelles persones que deixin el seu vehicle abandonat a la via pública. Aquestes multes poden anar dels 700 als 1.500 euros, segons la gravetat de la infracció. 

Es considerarà abandonament d'un vehicle:
  1. Quan hagin transcorregut més de dos mesos des que ha estat immobilitzat o retirat de la via pública i dipositat a les instal·lacions que determini l'Ajuntament i la persona que en sigui propietària no hagi formulat al·legacions.
  2. Quan romangui estacionat per un període superior a un mes en el mateix lloc i presenti desperfectes que facin impossible el desplaçament pels propis mitjans.
  3. Quan hi manquin les plaques de les matrícules