El 2024 a Terrassa ens fem ressò de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades (20 de juny). Una d'elles serà la il·luminació de color blau de la façana de l'Ajuntament i del monument de la Dona Treballadora el dia 19. També us animem a visitar les següents exposicions:

Del 17 al 28 de juny

  • Exposició: "ODS i refugi"

L'exposició "Refugi i ODS" ens apropa a l'Agenda 2030, que pretén "empoderar les persones vulnerables" a través dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb el compromís de "No deixar ningú enrere". A l'exposició es presenten aquells ODS que suposen un repte especial per al treball d'ACNUR, en la seva missió de protegir i garantir els drets de les persones refugiades.

  • Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)
  • Organitzada per: Ajuntament de Terrassa i ACNUR

Del 17 al 28 de juny

  • Exposició: "Amb ulls d'infant"

A través de fotografies realitzades per infants sahrauís als campaments de refugiades i infants sahrauís participants en el programa de Vacances en Pau, la mostra convida a reflexionar sobre les condicions de vida als campaments de refugiades a Tindouf (Algèria) i el contrast amb la vida a Catalunya, a través dels ulls i el testimoni d'infants sahrauís.

 

 

  • Biblioteca del Districte 6 (Rambla Francesc Macià, 193)
  • Organitzada per: RUIDOPhoto i ACAPS

 

Tanmateix us convidem a donar un cop d'ull a la publicació Terrassa Refugi, un llibret que desmenteix amb dades contrastades els missatges xenòfobs i rumors que s'escampen sobre la crisi de les persones refugiades. La podeu consultar en  aquest enllaç.