Dimecres 20 de juny es commemorarà el Dia Mundial de les Persones Refugiades, una diada per recordar a tothom qui és perseguit per motius de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social determinat o opinions polítiques, es trobi fora del seu país, i també a tota aquella persona que trobant-se en una de les situacions anteriors, ha hagut de fugir de casa seva però encara es troba dins el seu país.

Aquesta diada, que va ser instaurada per Nacions Unides l'any 2001, servirà de fil conductor per a diverses activitats que es realitzaran a la nostra ciutat.

Per aquest motiu el mateix dia 20 hi haurà una il·luminació especial de color blau a la façana de l'Ajuntament. Es tracta d'una acció impulsada per l'ACNUR que tindrà repercusió en molts ajuntaments de tot el país.

Paral·lelament, durant el mes de juny s'estan duent a terme altres activitats per commemorar aquest dia. Així, els centres cívics de la ciutat acullen l'exposició "Refugiats". Aquesta mostra vol desmentir amb dades contrastades els missatges xenòfobs i rumors que s'escampen sobre la crisi de les persones refugiades.

Una altra exposició és "Cap frontera, cap barrera", realitzada per alumnes de P5 de l'Escola Pia i que podrà visitar-se a la Biblioteca Central de Terrassa fins al 23 de juny.

Finalment, el Col·legi d'Advocats de Terrassa organitza el 15 de juny l'obra de teatre "Lampedusa" a la Sala Crespi, sobre la temàtica de les persones que arriben a les costes europees fugint d'un present i futur incert.