El 2023 a Terrassa ens fem ressò de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades (20 de juny). Una d'elles serà la il·luminació de color blau de la façana de l'Ajuntament i del monument de la Dona Treballadora el dia 19. També us animem a visitar la següent exposició:

Del 12 al 26 de juny

  • Exposició: "Amandla!!! Un crit de llibertat a les fronteres d'Europa "

Recull de fotografies del fotoperiodista Antonio Sempere, que retrata les tres vies d'entrada migratòries cap a Europa i la desesperació en l'intent de passar la frontera cap al vell continent. En les llengües originàries de Sud-àfrica, Amandla significa ‘poder‘, i, juntament amb Awetu, que vol dir ‘per nosaltres', va ser el lema de la lluita contra l'apartheid; el poder que les majories negres reclamaven enfront de les minories blanques que les oprimien.

Les fotografies son fruit del treball de Sempere a les fronteres del sud d'Espanya, dels Balcans i al mar Mediterrània, on ha participat en missions de rescat a bord de l'Open Arms. Amb aquest recorregut fotogràfic, l'autor ens mostra persones que intenten arribar a Europa fugint de guerres, fam i pobresa. Persones que han triat migrar com un dret humà fonamental o que han hagut de fugir buscant refugi i buscant viure en pau.

  • Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)
  • Organitzat per: Sindicalistes Solidaris

Es pot consultar el fotollibre de l'exposició des d'aquest enllaç.

 

Tanmateix us convidem a donar un cop d'ull a la publicació Terrassa Refugi, un llibret que desmenteix amb dades contrastades els missatges xenòfobs i rumors que s'escampen sobre la crisi de les persones refugiades. La podeu consultar en  aquest enllaç.