Aparcaments en superfície per a bicicletes

A Terrassa hi ha unes 1.800 places d'aparcament per a bicicletes en forma de barres de tipus "U-invertida" que permet subjectar quadre i rodes. El nombre de places es va incrementant contínuament a petició de les persones interessades (veure tràmit "Petició d'instal·lació d'aparcament per a bicicletes").

Consulta AQUÍ el plànol amb els aparcaments de bicicletes > La ciutat en bici > Aparcament bicicletes.

Recorda fer servir sempre un cadenat de bona qualitat per dificultar el robatori i lligar selló i rodes. A més, registra la teva bicicleta amb el Biciregistre!

Aparcaments tancats per a bicicletes

 

L'aparcament funciona mitjançant un sistema de registre i control d'accessos, amb el que es dota de seguretat i de qualitat de la tinença de la bicicleta. Aquest aparcament tancat de bicicletes vol cobrir bàsicament dues necessitats:

  1. Proporcionar un espai apropiat per l'aparcament de bicicletes en destinació.
  2. Dotar de seguretat quan es tracta d'un aparcament de llarga durada, principalment per motius de treball o d'estudis, o en un punt de transbordament intermodal.

Aparcament de TBICIBOX de Rambla d'Ègara (FGC): Capacitat per a 14 bicicletes; universal per a tots els models de bicicletes; disseny amb un alt grau d'eficiència energètica i baix consum energètic, amb plaques solars integrades; columna d'autoreparació de bicicletes, amb eines bàsiques. Activació mitjançant app, només per a usuaris registrats, que consta de suport per penjar la bici i sistema de subjecció/tancament, bomba d'aire amb capçal per tot tipus de vàlvules, eines bàsiques per manteniment i reparació; l'aparcament està controlat amb una càmera de videovigilància per garantir la seguretat.

Aparcament de TBICIBOX a l'estació Terrassa Estació del Nord (FGC i RENFE): Capacitat per a 50 bicicletes i 10 patinets; universal per a tots els models de bicicletes. Activació mitjançant app Pverde.  L'aparcament està controlat amb una càmera de videovigilància per garantir la seguretat  i també està dotat d'un sistema de detecció de presència per activar l'enllumenat interior. 

  • Alta d'usaris/es: L'alta al sistema es realitza mitjançant el número de mòbil personal, i cal descarregar l'app mòbil PVerde o registrar-se via web www.parkingverde.com, i seguidament omplir les dades personals que se sol·liciten, amb el qual s'obtindrà un codi personal. Després cal registrar com a mínim una bicicleta amb fotografia. Finalment cal seleccionar sobre la web o l'aplicació l'aparcament on es vol donar d'alta, en aquest cas el TBicibox de Terrassa Rambla, i acceptar-ne les condicions d'ús. 

 

apppverde

  1. APP Pverde: sistema operatiu Android
  2. APP Pverde: sistema operatiu IOS
  3. www.parkingverde.com

 

  • Com estacionar/recollir la bicicleta: L'accés a l'aparcament estarà controlat amb sistema electrònic i per estacionar o recollir la bicicleta, cada usuari ha d'obrir la porta mitjançant l'App, o el codi personal que pot introduïr al teclat de l'aparcament, o mitjançant una trucada telefònica gratuïta. Amb qualsevol de les 3 opcions la obertura o el tancament és immediat
  • Principals normes d'ús: L'aparcament és gratuït, i la bicicleta pot estar estacionada fins a un màxim de 48h consecutives. En cas d'excedir d'aquest temps es penalitzarà a la persona usuària amb dies no hàbils per al servei, gradualment en funció del temps excedit, entre 2 dies i 30 dies. La resta de condicions d'ús estan detallades a continuació: Consulta les condicions d'ús