El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia al Futbol.
És la data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, un símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI+ (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals). La pressió per haver-se declarat obertament homosexual el va dur al suïcidi l'any 1998.

És important que els jugadors i les jugadores, les famílies i els equips tècnics rebutgin frontalment l'LGTBI-fòbia a l'esport. Eradicar la discriminació per raons d'identitat de gènere i orientació sexual, és responsabilitat de tothom.

Des de fa quatre anys, l'Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de l'Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca (ACFTC) i el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT), ha organitzat diferents actes per commemorar aquesta efemèride, en el marc del Pacte per la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere.

El Servei LGTBI+ de l'Ajuntament de Terrassa proposa una campanya a través de les xarxes socials per celebrar les diferents formes d'estimar, ser i sentir, sota el lema Celebrem la Diversitat, el qual agruparà diverses les diades de visibilitat LGTBI+. Us animem a difondre els cartells a les vostres xarxes socials digitals, acompanyat de l'etiqueta #CelebremLaDiversitatTRS

A través d'aquest enllaç podeu llegir el manifest d'enguany "Manifest del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia al Futbol"