Breu història de la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT-UPC)

L'origen d'aquesta facultat es remunta al 7 d'octubre de 1977, dia en què s'aprova la creació de l'Escola Universitària d'Òptica de Terrassa, amb el mateix pla d'estudis de l'escola e Madrid, creada cinc anys abans, en 1972. Amb anterioritat a 1972, els estudis per a l'obtenció del Diploma d'Òptic d'Ullera es cursaven en el Instituto de Óptica Daza de Valdés (Consejo Superior de Investigaciones científicas, CSIC) de Madrid. L'Escola Universitària d'Òptica de Terrassa estava vinculada a la Universitat Politècnica de Barcelona, avui coneguda com a Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC). L'escola de Terrassa és la segona escola d'òptica més antiga d'Espanya. Durant quinze anys, l'escola d'òptica va compartir les instal·lacions de l'Escola Tècnica Industrial (l'Escola Industrial) en l'emblemàtic edifici modernista de l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada a l'inici del carrer Colón de la ciutat.

El 24 d'abril de 1990 es va posar la primera pedra d'un edifici propi, al costat de l'avinguda 22 de juliol i amb entrada al carrer Violinista Vellsolà. A principis de 1993 va culminar el procés de construcció i trasllat. La inauguració oficial va ser el 27 d'abril de 1993. Seguint l'evolució dels plans d'estudis va modificar el seu nom, passant a ser l'Escola Universitària d'Òptica i Optometria de Terrassa (EUOOT).

En 2008 es va inaugurar, al costat de la EUOOT, el Centre Universitari de la Visió, una unitat d'ensenyament i pràctica clínica en salut visual de la UPC.

En 2011, es va produir un nou canvi de nom i la EUOOT va passar a dir-se Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa.

En motiu de la celebració de l'Acte Central a Espanya del Dia Internacional de la Llum, del 12 al 15 de maig, organitzat per la FOOT i l'Ajuntament de Terrassa, es va il·luminar aquest edifici com un dels elements de l'itinerari de la Ruta de la Llum.