Dia de la Llum 2022 i Nit dels Museus

Terrassa commemora el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus amb diferents activitats i jornades de portes obertes.

La nit del 14 de maig, Terrassa també commemorarà el Dia Internacional de la Llum il·luminant alguns dels edificis i monuments més representatius de la ciutat

Enguany es tornaran a il·luminar alguns dels edificis la nit de dissabte 14 de maig, coincidint amb la Nit dels Museus:

El 16 de maig va ser proclamat com a Dia Internacional de la Llum per la UNESCO l'any 2017, després de l'èxit de la celebració de l'Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la llum, a l'any 2015.  

La data triada, té relació amb l'aniversari de la primera operació d'èxit duta a terme amb làser, pel metge i enginyer Theodore Maiman. El làser és un exemple perfecte de com els descobriments científics relacionats amb l'ús de la llum poden aportar grans beneficis per a la societat. 

L'objectiu d'aquest dia és posar en relleu, segons la resolució que el proclama, "la funció essencial que desenvolupa la llum en la vida dels ciutadans del món en les esferes de la ciència, l'educació, la cultura, l'energia i el desenvolupament sostenible." 

Enguany la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) ha editat un llibre recull sobre la Ruta de la Llum 2021. Una iniciativa que vol deixar constància de la bona feina feta l'any passat quan Terrassa, gràcies a l'esforç de la FOOT, va ser ciutat seu de l'acte central del DIL. 

La Ruta de la Llum va consistir en la creació d'un itinerari, dintre de la ciutat, per poder visitar 10 espais singulars de la ciutat que es van il·luminar i en els que es van poder trobar codis QR amb una breu història o un fet relacionat amb la llum a Terrassa i la seva importància per la humanitat. Tot ha quedat recollit en aquest llibre que ha editat la FOOT.

Més informació: