Al llarg dels segles, els tres torrents que configuren el parc (Vallparadís, Monner i el de les Ànimes) han estat testimonis de la història de Terrassa. Els primers pobladors hi van establir un nucli poblacional i des de llavors el parc ha evolucionat fins a convertir-se en un dels espais més emblemàtics de Terrassa. 

El parc ha estat una zona clau per a totes les civilitzacions des del temos dels ibers i els romans, durant l'edat mitjana, la industrialització i fins als nostres dies. Vallparadís ha estat testimoni dels canvis socioculturals de la nostra ciutat i des de l'any 1951 compta amb el títol de Monument Històric-artístic atorgat per part del Govern de l'Estat.

Els fons de cohesió europeus van permetre començar, el 1991, el procés de recuperació i transformació en parc de l'antic torrent. El primer tram es va inagurar el 18 de febrer de 1995, el segon es va obrir a la ciutat el 1997 i el 1999 s'inaugurava la tercera fase, incloent-hi el Torrent de les Bruixes i a la zona de la piscina i llac. Finalment, després de completar l'espai del Parc de les Percepcions, Vallparadís arriba a la primavera del 2011 fins a Can Jofresa.

Quatre anys més tard, amb la inauguració de la nova estació de FGC ubicada dins del Parc (parada Vallparadís Universitat), la zona fa un nou pas endavant, guanya un nou edifici que avui està destinat al sector salut, un aparcament públic i un mirador a l'antic carrer del Castell.