Parc de GernikaEl Parc de Gernika, situat al barri de Torre-Sana, en el punt més alt del carrer d'Àlaba, té 20.000 m². Va ser inaugurat el novembre de 2007. Aquest parc és un homenatge a la ciutat basca del mateix nom que va ser bombardejada per l'aviació nazi l'abril del 1.937. Forma part de la major operació de construcció d'habitatge públic feta a Terrassa, amb 900 nous habitatges. Aquest nou sector residencial destaca per la seva singular arquitectura, obra del prestigiós arquitecte urbanista Manuel de Solà-Morales.

En el disseny del parc es va evitar al màxim l'ús del formigó i es va optar per un tipus de gespa que demana poca aigua i és resistent a la sequera. El parc respecta la fesomia de la pineda original i compta amb exemplars de gran envergadura. Per la seva situació, de parc de final de ciutat al cantó est de Terrassa, s'obre als camps i turons de Torrebonica. Des de l'interior del parc podreu gaudir d'immillorables vistes d'aquests rodals, així com del massís de la Mola, emblemàtica muntanya del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, espai natural protegit a pocs kilometres al nord de la ciutat.

Cal destacar, a més, que és una porta d'entrada, per la seva banda est, a l'Anella Verda de Terrassa, un projecte que estudia el territori perimetral de Terrassa, del què es vol preservar i millorar tant els espais naturals com els espais agraris i els seus elements singulars,  i que permetrà que la ciutadania disposi d'aquests redescoberts espais oberts, convertint-los en assequibles des de qualsevol punt de la ciutat.

El Parc de Gernika té una orografia plana, coberta de gespa sota bosc i solcada per camins pavimentats que la converteixen en ideal per acollir a tothom, ja que l'espai té una total accessibilitat.

El trobareu entre els carrers de Burgos i del País Basc i està dotat de diferents espais pel gaudi de tota la família: zones de jocs infantils, zona de pícnic i un espai on trobareu jocs biosaludables.

Hi podeu accedir en tren,  baixant a la propera estació Terrassa Est de la RENFE, que connecta el barri amb el centre de la ciutat i amb d'altres poblacions. També es troba ben connectat amb la xarxa d'autobusos urbans de Terrassa, ja que la línia 2 us deixarà a la mateixa estació de RENFE Terrassa est, i la línia 3 us deixarà al davant mateix del parc.