Informació sobre l'accés a la universitat 2021

  • A càrrec del: dr. Jesús M. Prujà

Aquesta informació té per objectiu acostar el sistema universitari català a l'alumnat per tal que tingui tota la informació necessària sobre les proves d'accés i l'admissió universitària. 

Adreçada a estudiants de 2n de batxillerat i de darrer curs dels cicles formatius de grau superior (CFGS), perquè comptin amb una orientació general sobre els processos necessaris per l'accés a les universitats, i especialment, a professorat, tutors/es i orientadors/es d'aquests ensenyaments, com a responsables d'aquesta orientació; així mateix, als estudiants de 4t d'ESO, per tal que tinguin eines a l'hora de triar la modalitat de batxillerat que els permeti cursar l'especialitat universitària que els interessi.

VISUALITZACIÓ DE CONTINGUT WEB

Conferència L'Enginy (in)visible

  • A càrrec de: Núria Salán

En l'actualitat, homes i dones accedeixen a la formació universitària aparentment en paritat, però a les titulacions de caràcter tecnològic encara no s'ha assolit un mapa de població que reprodueixi els percentatges de la societat. Així, en aquesta xerrada es comenta com va ser l'accés de les dones a la universitat en carreres de ciència i tecnologia, quina va ser la resposta de la societat, curiositats, anècdotes, dades numèriques d'abans i d'ara. Es posa en relleu la poca visibilitat de la dona a l'àmbit tecnològic i com encara s'arrosseguen estereotips que no afavoreixen l'apropament de la dona a les titulacions tecnològiques. Una xerrada per fer pensar. 

Exposició L'Enginy (in)visible: Dones, Ciència i Tecnologia

Les primeres escoles d'enginyeria a Catalunya van trigar més de 65 anys, des dels seus inicis, a tenir una dona a les seves aules. Abans de 1980, entre tots els centres universitaris als quals s'impartien titulacions tecnològiques (enginyeria, arquitectura, informàtica o telecomunicacions), es van titular 631 dones, d'un total de més de 35.000 estudiants. I des d'aquella data fins ara, el percentatge de dones a les titulacions tècniques sí que ha augmentat, però no supera el 30%...

Conferència Tinc baixa visió
 
Les limitacions que pot provocar una discapacitat visual són tan diverses i variades com pacients existeixin. Això genera molta incomprensió social. En aquesta conferència es donarà a conèixer les causes i entendre les limitacions que es generen en aquesta població a través d'exercicis de simulació, així com els aspectes principals en el tracte a les persones amb discapacitat visual.
  • Cartell de la conferència Tinc baixa visió
  • Dia: 10 d'octubre a les 19.30 hores 
  • Lloc: Casal Cívic Vapor Gran, passeig del Vapor Gran, 39 baixos 
  • Durada de l'activitat: 45-60 minuts 
  • Confirmació d'assistencia a [email protected] o al T. 937 363 023 
  • L'assistència és gratüita, pero les places són limitades
A carrec de: Eulalia Sánchez Herrero, professora de la Facultat d'Óptica i Optometria de Terrassa.
Organitzen: Servei d'Universitats de l'Ajuntament de Terrassa i Facultat d'Óptica i Optometria de Terrassa (FOOT).

Exposició La Taula Periòdica

L'any 2019 es va celebrar, a nivell internacional, el 150è aniversari de la Taula Periòdica dels Elements Químics descoberta per D. I. Mendeléiev el 1869. La taula periòdica és una construcció científica que ha esdevingut una autèntica icona i que avui manté plenament la seva vigència.
 

En aquesta exposició es va poder veure un recull exhaustiu d'elements en forma elemental, dels minerals a partir dels quals s'obtenen objectes quotidians on els elements són protagonistes. Es va poder veure i tocar cristalls bellíssims de bismut, fragments de ferro amb més de 3.400 milions d'anys d'antiguitat i metalls tant lleugers que suren.

Es van fer visites guiades per a centres de secundària i batxillerat, a  càrrec de Marc Boada, divulgador científic.