Estrenat el curt "Silenci. Contra l'homofòbia a les aules"

En el marc del Pacte DASIG (Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere a Terrassa) i del Dia Internacional Contra l'Homofòbia i la Transfòbia (17 de maig), el Cinema Catalunya va acollir, el 16 de maig de 2017, l'estrena del curtmetratge dels directors Òscar Plà i Adrià Torres

Silenci. Contra l'homofòbia a les aules 

El film és fruit d'una acció de sensibilització en el món educatiu sobre la igualtat i la no discriminació, coorganitzada entre l'Ajuntament de Terrassa, Mossos d'Esquadra i l'entitat LGTBIQ+ Terrassa, com a membres del Pacte DASIG. Més enllà d'implicar en aquesta lluita a diferents agents de la ciutat, l'objectiu del projecte és posar l'accent en un dels principis bàsics per lluitar contra les discriminacions: mobilitzar la gran majoria silenciosa que no es posiciona obertament en contra qui comet les agressions, que acostuma a ser una minoria.

El curtmetratge "Silenci":

Per a la seva realització, es va fer un concurs entre l'alumnat del Grau Superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles de l'INS Santa Eulàlia de Terrassa, d'on va sortir guanyador el projecte ‘Silenci. Contra l'homofòbia a les aules', dels directors Òscar Plà i Adrià Torres. Després de celebrar un càsting per triar els i les joves participants, es va rodar el film a principis d'octubre de 2016 amb un equip de 40 persones voluntàries entre actors i actrius amateurs, l'equip de rodatge encapçalat pels dos directors i les col·laboracions de l'actor Pep Plà i els grups musicals Doctor Prats i Sense Sal.

El making of del casting

El curtmetratge es projectarà durant els tallers de sensibilització contra l'LGTBIfòbia que imparteix el cos de Mossos d'Esquadra a l'alumnat d'educació secundària d'arreu de Catalunya, amb l'objectiu de reforçar l'apoderament dels companys i companyes de classe que són testimonis de l'assetjament escolar, així com dels nois i les noies víctimes d'LGTBIfòbia.

Entrevista als participants del curt: 

Però des del dia 17 de maig, també es pot accedir lliurament a aquest material audiovisual. Si se'n fa un visionat públic, només cal que s'esmenti la Font: Pacte DASIG per la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere de Terrassa, i tenir en compte que la llicència de Creative Commons a la qual està adherida aquest treball, no en permet fins lucratius.

El making of del curt:

Tallers o Xerrades de Prevenció de les conductes discriminatòries

Si es vol acompanyar el visionat amb els Tallers o Xerrades de Prevenció de les conductes discriminatòries que Mossos d'Esquadra ofereix a l'àmbit educatiu, es poden demanar a l'Oficina de Relació amb la Comunitat (ORC) de la Comissaria de Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Terrassa (si sou de Matadepera, Rellinars, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls), escrivint a l'adreça de correu electrònic: [email protected]. I des de qualsevol poble de Catalunya podeu escriure a: [email protected], on us atendran per a qualsevol consulta relacionada amb els delictes d'odi i discriminació (denuncies, tallers, xerrades, etc.).

Per a qualsevol altre informació o assessorament relacionat amb la diversitat afectiva, sexual, d'identitat o expressió de gènere, podeu dirigir-vos al Servei LGTBI+ de l'Ajuntament: [email protected], o demanar atenció confidencial individual o col·lectiva (professionals, familiars, amistats) mitjançant l'adreça electrònica: [email protected].