Monument de la dona il·luminat de color verdL'Ajuntament de Terrassa es suma el 25 d'octubre a la commemoració del Dia Internacional de les ADEE (Acondroplàsia i altres Displàsies Esquelètiques amb Nanisme) amb l'objectiu de fer més visible la defensa dels drets i la igualtat d'oportunitats per a les persones de talla baixa.

L'acondroplàsia

L'acondroplàsia és una patologia del creixement que comporta certs problemes mèdics i d'accessibilitat física. Es calcula que entre 1 de cada 15 mil i 1 de cada 40 mil persones tenen acondroplàsia o altres patologies esquelètiques.

Per millorar la seva qualitat de vida és important augmentar la inclusió educativa, sanitària i social, potenciar el seu accés al món laboral, i lluitar per l'erradicació de la discriminació que es fa de la seva la imatge personal. 

Accions de suport a les persones amb acondroplàsia

  • Il·luminació de la façana de l'Ajuntament i del Monument de la Dona de color verd (25 d'octubre).
  • Prohibició dels espectacles que discriminen les persones amb nanisme (resolució aprovada pel Ple Municipal del novembre de 2022).
  • Suport a la campanya de sensibilització "L'acondroplàsia condiciona el meu creixement, els teus prejudicis també", impulsada per l'associació AFAPAC (febrer de 2023, coincidint amb el mes de les malalties minoritàries).