Des de fa trenta anys, cada 1 de desembre es celebra el Dia Mundial de la Sida, és un dia especial per prendre consciència i lluitar contra la infecció del VIH. Aquest esdeveniment té l'objectiu de donar a conèixer la situació actual i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Aquest any sota el lema "Un salt endavant cap a la fi de la sida#prevenció VIH"  es vol fer èmfasi en evitar noves infeccions, prevenir la malaltia i lluitar contra l'estigma i la discriminació de les persones que viuen amb el VIH.

A la ciutat de Terrassa, la comissió de la Sida (servei Salut i comunitat, Ajuntament de Terrassa, Consorci Sanitari i Mútua de Terrassa) amb la col·laboració de les associacions Actuavallès, AIDE, ALBA i LGTB, participen en el Dia Mundial de la SIDA amb la realització i dinamització de diferents accions enfocades a tota la ciutadania.

Aquesta és la programació d'activitats:

  • Del 27 de novembre a l'1 de desembre Prova ràpida de detecció del VIH (gratuïta i confidencial) al CAP Nord a càrrec del CST i la entitat AIDE, sense reservar hora, de 10.00 a 12.00 i de 15.00 a 18.00, o a través de l'Associació ALBA amb cita prèvia trucant al 937314845.
  • El dia 1 de desembre, durant tot el dia hi haurà punts informatius a diferents zones de la ciutat : Centres d'Atenció Primària de Mútua i de Consorci, Instituts de l'ESO , Biblioteques municipals, Casa Baumann, Centres Cívics, Plaça Raval de Montserrat, Associació ALBA, AIDE i LGTB i Mercats, a càrrec de la comissió de la SIDA.
  • El dia 1 de desembre, de 10.00 a 14.00, al carrer Unió amb Raval de Montserrat hi haurà un punt informatiu dinamitzat per Actuavallès i LGTB
  • Als centres educatius de secundària es faran durant els dies previs al Dia Mundial de la Sida, activitats lúdiques i tallers a càrrec del PIDCES del Servei de Joventut, i el mateix dia 1, al matí el servei de Salut i Comunitat ha organitzat dues sessions per a que més de 600 alumnes de secundària puguin gaudir de l'espectacle Improshow aids day, a l'Auditori de Terrassa.

Aquí podeu consultar l'acte institucional promogut per l'Ajuntament.