Dia de la Luz 2022 i Noche de los Museos

El 16 de maig va ser proclamat com a Dia Internacional de la Llum per la UNESCO l'any 2017 amb l'objectiu de posar en relleu la funció essencial que desenvolupa la llum en la vida dels ciutadans del món en les esferes de la ciència, l'educació, la cultura, l'energia i el desenvolupament sostenible. La data triada, té relació amb l'aniversari de la primera operació d'èxit duta a terme amb làser, pel metge i enginyer Theodore Maiman. El làser és un exemple perfecte de com els descobriments científics relacionats amb l'ús de la llum poden aportar grans beneficis per a la societat. 

En aquest sentit, l'any 2022, Terrassa va ser la seu de l'acte central a nivell estatal dels actes de celebració d'aquest dia i juntament amb la Facultat d'Òptica i Optometria es van organitzar diferents activitats tant de l'àmbit científic com per a la ciutadania, d'entre les quals la ruta de la llum, a través dels monuments i edificis més representatius de la ciutat que es van il·luminar per aquesta motiu juntament amb un relat a cadascun d'ells que explicava la importància de la llum en les nostres vides.

Des d'aleshores, aquests monuments s'il·luminen novament cada any d'un color diferent i enguany s'il·luminaran de color fucsia.

El objetivo de este día es poner de relieve, según la resolución que le proclama, "la función esencial que desarrolla la luz en la vida de los ciudadanos del mundo en las esferas de la ciencia, la educación, la cultura, el energía y el desarrollo sostenible."

La Ruta de la Luz consistió en la creación de un itinerario, dentro de la ciudad, para poder visitar 7 espacios singulares de la ciudad que se iluminaron y en los que se pudieron encontrar códigos QR con una breve historia o un hecho relacionado con la luz en Terrassa y su importancia por la humanidad. Todo ha quedado recogido en este libro que ha editado la FOOT.

Más información: