El parc de Vallparadís és el parc central de Terrassa. Amb més de 3,5 km de longitud, travessa la ciutat de nord a sud i engloba diversos espais com el Torrent de Les Bruixes, l'Horta dels Frares, la Piscina de Vallparadís, el Parc de les percepcions i La Devesa.

Amb més de 395 mil m2 de zona verda, és un dels parcs urbans més grans de Catalunya i d'Europa. Passejar-hi és un plaer a qualsevol època de l'any. Segons l'estació, el paisatge canvia, els colors i les olors són diferents. El parc és escenari de multitud d'activitats per a tots els gustos i edats, a més d'acollir gran esdeveniments ciutadans com la Festa Major, el Festival de jazz, la Fira Modernista o el Carnestoltes.

Dins del Parc hi trobaràs alguns dels edificis patrimonials més emblemàtics de Terrassa com el Castell Cartoixa, les Esglésies de Sant Pere, el Museu Tèxtil o la Casa Baumann (on actualment hi ha ubicada l'Oficina Jove de Terrassa).

T'animem a viure el Parc de Vallparadís. Passeja, llegeix, fes esport, gaudeix-lo amb amics i familiars. Fes-lo teu! 

Como llegar
Plano del parqueSi llegáis en tren por la RENFE, al salir, mirando al este, veréis a la izquierda el parque del Nord y a la derecha, un poco más adelante, la cabecera del parque de Vallparadís. Si llegáis en tren con los Ferrocarriles de la Generalitat, podéis bajar en la estación UPC-Vallparadís que, subiendo un piso, os deja dentro del mismo parque de Vallparadís. Si queréis entrar por el norte del parque, la mejor opción és bajar en Terrassa-Estació del Nord, y nada más salir, ya estáis en el parque del Nord, dirigiéndoos a la izquierda siguiendo este parque, os aparecerá en menos de un minuto y a vuestra derecha la cabecera del parque de Vallparadís.
Si habéis salido en Terrassa-Rambla, al salir de la estación debéis dirigiros hacia el centro de la ciudad y siguiendo la calle Font Vella arriba y siempre recto, pasaréis posteriormente por el paseo del Compte d'Egara. Después de diez minutos de caminata desde la estación, ya estaréis en el parque.
Si llegáis en coche, entrad a Terrassa por la salida Terrassa Centro y siguiendo la carretera de Montcada, que encontraréis a la derecha de la primera rotonda, llegaréis a la parte centro-sur del parque, atravesándolo por encima por un puente.