Portada de la guia d'entitats de salut de TerrassaL'Ajuntament de Terrassa ha editat una guia d'entitats de l'àmbit de la salut perquè la ciutadania sàpiga on dirigir-se en cas necessari. 

Algunes entitats fan serveis quan hi ha demències, problemes neorològics, trastorns o addiccions a les drogues, per millorar la qualitat de vida de les persones afectades, les seves famílies i les persones cuidadores mentre la comunitat científica estudia per millorar els tractaments.

Altres entitats lluiten per recaptar fons per a la investigació científica per tal de curar malalties, a vegades minoritàries, que invaliden i/o escurcen la vida. Moltes vegades són malalties que sorgeixen ja des de nadó.

En definitiva, les entitats lluiten per la salut i fan sensibilització perquè aquestes realitats de manca de salut, moltes vegades ocultes a la societat, surtin a la llum i focalitzin l'atenció al voltant del dia mundial per interpel·lar la responsabilitat social però també la classe política i la comunitat científica. És per treure a la llum aquests temes que afecten les persones i de retruc la societat en general, que s'il·luminen l'Ajuntament de Terrassa al Raval de Montserrat i el Monument a la Dona treballadora a la plaça de la Dona en diferents commemoracions de dies mundials.

47 Entitats de l'àmbit de la salut amb informació de cadascuna, els serveis que s'ofereixen i com contactar-hi, es pot trobar a la Guia d'entitats de salut de Terrassa

La tasca d'aquestes entitats contribueix de forma molt activa a la salut comunitària de la ciutadania.