La xarxa pública per connectar-se a internet
Més informació

L'Ajuntament de Terrassa vol impulsar el desplegament de sensors intel·ligents als diferents edificis de la ciutat amb la intenció que aquests recullin diverses dades que puguin generar nou coneixement i nous serveis a la ciutadania en els àmbits de l'economia, la mobilitat, la governança, el medi ambient, la qualitat de vida o el capital humà.
Per tal d'escollir el tipus de sensor, i per tant la tipologia d'informació a recollir, es va iniciar un procés participatiu en que es va convidar a la ciutadania a proposar idees.
Entre totes les idees aportades per la ciutadania, i també en col·laboració amb UPC, ADIF, FGC, Agència de l'Habitatge de Catalunya, Mútua de Terrassa i altres entitats de la ciutat, es va redactar un projecte que es va presentar a la convocatòria d'ajuts "Pilot d'Edificis Intel·ligents" del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.
Es tractava de millorar els serveis que actualment presta l'Ajuntament a la ciutat i de si es vol crear-ne de nous, portats a terme per l'Ajuntament o bé per qualsevol altra administració, o bé per la universitat, o bé l'empresa o per la ciutadania; amb un model de negoci darrere o sense, però sempre orientats a construir una ciutat millor.
Finalment, el projecte de Terrassa "Smart Building Terrassa: els edificis construeixen la ciutat Smart City" va situar-se entre els 8 projectes finalistes elegits per Red.es amb un finançament de 2,5 milions d'euros, que es financen al 50% per Red.es i l'Ajuntament . Aquesta convocatòria prové del Pla Nacional de Territoris Intel·ligents per a municipis de més de 200.000 habitants i és finançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).