En el marc del Pla Director Smart City per avançar en la transformació digital i gestionar l'evolució de la ciutat tradicional a la ciutat intel·ligent, l'Ajuntament de Terrassa treballa en un projecte per incorporar la resiliència urbana com a element estructural per a la gestió dels serveis públics.

La resiliència urbana és la capacitat que tenen les ciutats per prevenir grans incidències i situacions d'emergències i per minimitzar-les i refer-se del seu impacte en el cas que es produeixin.

Terrassa preparada i resilient, emmarcat en el Pla Estratègic de la Resiliència Urbana de Terrassa, és un projecte que incorpora la tecnologia com un element bàsic per a la transformació de la gestió dels serveis públics i que ha d'implicar institucions, empreses, associacions i entitats de la ciutat, així com la ciutadania en general.

  • Pla Estratègic de la Resiliència Urbana de Terrassa

En l'actualitat, les ciutats són sistemes complexos i l'Ajuntament treballa per fer de Terrassa una ciutat que pugui prevenir les amenaces, resistir els impactes i respondre a les situacions de crisi a les que estem exposats. És a dir, treballa perquè Terrassa sigui una ciutat resilient.

El Pla Estratègic de la Resiliència Urbana de Terrassa compta amb diverses fases per tal d'establir eines que permetin, tant a l'Ajuntament com a la ciutadania, reaccionar davant situacions que puguin afectar el normal funcionament de la ciutat. Així, es vol disposar d'una organització amb capacitat per recolzar la presa de decisió davant d'emergències i es treballarà per millorar el funcionament dels serveis urbans, la comunicació constant i la coordinació en les actuacions.

Un dels objectius principals del projecte Terrassa preparada i resilient és el de ser un procés obert i participatiu on col·laborin els agents ciutadans implicats en el funcionament dels serveis, interns i externs, públics i privats, i la ciutadania en general. Per aquest motiu, el tret de sortida del projecte va ser el dia 15 de gener, amb la realització d'una taula rodona en la que van participara persones expertes en tema.

Pla Estratègic de la Resiliència Urbana de Terrassa 

Va ser un acte obert  a totes les persones i entitats interessades amb la participació de més de 100 persones i dels següents ponents:

  • Sr. Naohito Watanabe, Cònsol General del Japó a Barcelona des de l'any 2016.
  • Sr. Jordi Hereu i Boher, ex alcalde de Barcelona i soci fundador de IdenCity.
  • Sr. Francesc Canalias i Farrés, Director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa – SIGMA.
  • Sra. Ares Gabàs Masip, responsable de Resiliència Urbana, Gerència Adjunta de Mobilitat i Infraestructures, i Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona.

I moderat per:

  • Sr. Ignasi Fontanals, CEO i cofundador d'Opticits Towards Resilience

 

Si voleu més informació de l'acte, entreu a: TerrassaSmartCity