La promoció de la higiene bucodental en l'edat escolar és fonamental per a la conservació de les dents i de la boca al llarg de tota la vida. Per aquest motiu s'han d'iniciar mesures de prevenció, dietètiques i higièniques des d'edats primerenques.

Des del Servei de Salut i Comunitat oferim una sèrie de recursos educatius adreçats als infants per impulsar l'adquisició de coneixements i la promoció d'hàbits saludables, incidint en la responsabilitat i autonomia dels infants en la cura de la seva salut, amb l'objectiu de prevenir malalties dentals.

El programa "Castell de Boca", editat pel mateix Servei, s'adreça a l'alumnat de cicle inicial i superior d'Educació Primària (1r, 2n 5è i 6è). El material està integrat per la guia del professorat amb les fitxes per l'alumnat i el conte del "Castell de Boca". El conte va molt bé per treballar-ho amb la família.

El programa "Dents Fortes i sanes" del Departament de Salut de la Generalitat distribueix un estoig d'higiene bucodental que conté un raspall de dents infantil i pasta per a cada escolar de 1r curs de primària de les escoles que ho sol·liciten. Es fa especial èmfasi en l'activitat de rentar-se les dents de manera correcta i en el consum moderat de llaminadures, dolços i begudes ensucrades.