Cada vegada hi ha més empreses i entitats que opten per resoldre necessitats sense oblidar els valors de la justícia social, la solidaritat, el respecte pel medi ambient o la bona governança, entre d'altres. I, en paral·lel, cada cop són més les persones que s'aturen un moment abans de comprar productes o contractar serveis i es fixen en si l'empresa o entitat que hi ha darrera treballa amb aquests valors que milloren la vida de totes les persones.

La Terrassa Cooperativa és la cita anual de la ciutat amb el cooperativisme i l'Economia Social i Solidària (ESS). Durant un mes oferim a la ciutadania activitats per donar a conèixer què es l'economia social i solidària, facilitant eines i recursos en els àmbits del consum i la producció responsables, l'economia de les cures i el consum cultural des de l'economia social. Les empreses i entitats s'apropen a la ciutadania mostrant la seva activitat i el valor econòmic, social i ambiental que aporten a la ciutat i a l'entorn.

El mes de novembre totes les persones estan convidades a participar de les més de trenta activitats organitzades en el programa. N'hi ha per a famílies, joves, professionals de l'economia social i l'emprenedoria i, sobretot, per a la ciutadania en general, protagonista principal del canvi que proposa l'economia social.

Volem seguir apropant cada cop a més persones totes les branques de l'economia social i solidària de Terrassa.

Les activitats que formen part del programa es divideixen en els següents àmbits, que formen part del nostre dia a dia:

  • L'ESS que habitem i que ens mou (habitatge cooperatiu i mobilitat sostenible).
  • L'ESS que mengem i vestim (comerç justi, tèxtil ètic, agroecologia, consum responsable).
  • L'ESS que cuida (economies feministes, cures, atenció a la diversitat funcional).
  • L'ESS que fa cultura (cultura cooperativa).
  • L'ESS que dona serveis (serveis a les persones i a les empreses).
  • L'ESS que transforma (promoció d'un nou model econòmic amb els valors de l'ESS).

I els següents eixos transversals:

  • Activitats professionals
  • Activitats educatives

Trobaràs tota la informació sobre el programa a TerrassaCooperativa.cat.

 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local: